Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Két hetes kisfiam alig akar...

Két hetes kisfiam alig akar szopizni, tejcsi lenne, mert szopcsi után még le tudok fejni, de pici 40-50gnál többet nem akar szopizni, de éhes mert sír. Mit lehet tenni, hogyan tudom rávenni hogy szpoizzon még?

Figyelt kérdés
Félek, hogy ha cumisüvegből adom a kaját neki akkor le fog teljesen szokni a szopizásról. Mit tehetek?
2008. aug. 15. 19:05
 1/6 anonim ***** válasza:

Igazad van, ne etesd cumisüvegből. Ha máshogy nem megy, inkább próbáld kiskanállal a lefejt tejet odaadni. De az alapproblémát kellene ugye megoldani.

Pl. nem kezdtél el fogamzásgátlót szedni? Vagy más gyógyszert? Mert nálunk ugyanez volt, amikor a kismamáknak való fogamzásgátlót elkezdtem szedni, és mikor abbahagytam, minden visszatért az eredeti kerékvágásba.

Szájpenésze nincs esetleg, mert úgy tudom, hogy az is zavarhatja a cicizésben.

Vagy esetleg nem túl kemény a melled? Mert sok baba azt sem szereti. Ha igen, akkor fejjél belőle ciciztetés előtt.

Egy mellből szoptatod, vagy próbáltad neki a másikat is odaadni? A csuda tudja, lehet, hogy gyorsan elnyomja magát egy adott testhelyzetben.

2008. aug. 15. 19:14
 2/6 A kérdező kommentje:

Császárral szültem és szét nyíl a sebem ezért véralvadás gátlót szedek, de más gyógyszert nem. Mind a két cicire ráteszem és így szokott kb összesen 60 g enni ami neki édes kevés, 4100g-os ababóca.

A túl nady cici okozhatja a problémát?

2008. aug. 15. 19:18
 3/6 anonim ***** válasza:
Lehet csak lusti a baba és ha már jobban kell szívni inkább nem eszik.Etetés elött és közben is igyál,ettől elvileg nekik könnyebb enni
2008. aug. 15. 20:04
 4/6 anonim ***** válasza:
Az első vagyok. Csak arra gondoltam, hogy esetleg valamitől megváltozhatott a tej íze. Arra is figyelj, hogy ne "fulladjon" bele a cicibe, hanem rendesen kapjon levegőt. A pocija nem fáj esetleg, és nem azért nyűgösködik?
2008. aug. 15. 23:46
 5/6 anonim ***** válasza:
Próbáld közben megböfiztetni és újra próbálkozni, lehet hogy beszorult a levegő szopi alatt. Csak egy ötlet volt. Vagy írj szoptatási tanácsadónak, akár fel is hívhatnál egyet, hátha tudja a megoldát. Kitartás!
2008. aug. 16. 11:26
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Még tanuljuk a szopcsizást, remélem mihamarabb megtanuljuk:)

2008. aug. 19. 08:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!