Szerintetek a gyógyúszás használna? 6 hónaposom még egyáltalán nem forog.
Én elsőkörben mindenképpen gyermekneurológushoz vinném.Ezzel akár egyidőben felvenném a kapcsolatot egy korai fejlesztővel (konduktorral).
Sajnos ha halogatod lehet,hogy csak rosszabb lesz.
Egyébként is nagyon jót tud tenni a babáknak a torna:))
Az én lányomat is kellett vinni anno.
Járunk 3szor egy héten tornára, azt mondják csak lusta, ha akarna tudna forogni.
A gyerekorvos nem mond semmit, szerinte rendben van.
egyébként 2ésfél hónapja járunk tornára.
gondolom a súlya sem kicsi és ezért még lustibb.
8700 gr és 66 cm.
Ne haragudj,hogy megkérdezem,de milyen tornára jártok?
És egyedül ül támaszték nélkül?
Gyógytornára, tanítják forogni, kúszni, hogyan kell felülni egyedül. Igazából azért kezdtünk járni, mert farfekvéses volt és a bal bokája befelé áll, vagyis most már egészen ügyesen tartja, de néha még mindig nagyon becsámpázza.
Gondolom az is számít valamit hogy egy hónappal hamarabb született.
És igen, támasztani nem szoktuk, mert azt nem szabad.
De van egy olyan gyakorlat a gyógytornán, hogy hátán fekszik, megfogják a kezét, ő meg felhúzza magát és akkor el szokta engedni a csaj kezét és néhány percig tök ügyesen ül egyedül.
Érdekesen tanítják?
Mindenekelőtt! forognia kellene egyedül és utána a többit.
Ugyanis a forgás nem annyira megterhelő mint az ülés.
Tehát azok a babák akik forognak azok csak utána tanulnak meg ülni,mert az üléshez több izomzat kell mint a forgáshoz.
Én a helyedben otthon forogni tanítanám először.
A gyógyúszás biztosan nem árt,sőt szerintem jót is tenne neki.
Szerintem próbáld megkérdezni a gyerekorvosotokat vagy kérj beutalót az ortopédiára.Ha minden igaz ők(vagy neurológus) ír fel gyógyúszást is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!