Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van olyan oldal, ahol megmutat...

Van olyan oldal, ahol megmutatják a rosszul húzogatott kuki képeit? Gondolok itt a berepedt, begyulladt bőrre.

Figyelt kérdés
Meg érdekelne,hogyan néz ki amikor fokozatosan megszűnik a letapadás.Két lányom után fiam született és kicsit tanácstalan vagyok.JA!!És mielőtt valaki rosszra gondolna:nem vagyok pedofil :)csak tájékozódni szeretnék!
2010. jan. 29. 14:34
 1/9 anonim ***** válasza:

Internetes oldalt sajna nem tudok neked írni, max tapasztalatot.

Nekem az első lett kisfiú, rögtön rákérdeztem a gyerekorvosnál, mikor és hogyan kell húzogatni. Ő azt mondta, hogy fél éves korában húzza először, onnantól kellett nekünk minden fürdésnél. Teljesen úgysem megy elsőre, az szépen kialakul. Nekünk még 1-2szer kellett igazítania a dokinak rajta, aztán talán mostanában (2,5 éves) látom igazán teljesen felhúzottnak. (Már amennyire lányként ezt meg tudom ítélni, bár apa szerint is rendben van).

Szerintem te is kérj tanácsot dokitól, bár van, aki nem engedi a gyerekének felhúzni, van aki azt vallja, hogy magától menni fog (szerintem ilyen nincs....), és van olyan doki, aki halogatja. Én nem bántam meg, fél évesen még nem marad meg a kis emlékeiben, 3-4 évesen esetleg egy kisebb "műtéti beavatkozás" már inkább.

Szóval azt lehet látni közben, hogy még itt-ott le van tapadva neki, mi is folyamatosan láttuk, volt hogy megmutattam a dokinak, ő meg csak legyintett, hogy majd ha rendesen húzzuk neki, akkor menni fog. És így is lett.

Remélem tudtam segíteni.

2010. jan. 31. 19:44
 2/9 anonim ***** válasza:

az én fiam 1 éves kb 3 szor huztam neki mert a dokink azt mondta nem kell és nem is huzogattuk.

az 1 éves kontrollnál az orvos huzta neki hátra hogy megnézze, és azt mondta hogy gyönyörüen hátra lehet huzni, minden rendben van a fütyijével, pedig nem huzogattam neki.

szerintem ezt orvosa válogatja.

kérdezz rá

2010. jan. 31. 20:14
 3/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is fiam van, jelenleg 20 hónapos, és szépen hátralehet húzni neki a bőrt egészen a makk aljáig. Sosem húzogattuk 1 éves koráig. Akkor a doktornő húzta hátra neki. A bőr záródásánál (ahol összeér) 2-3 helyen berepedt picit, ez olyan mint amikor nagyon kiszárad a kezed és bereped (kinézetre). A doktornő adott egy krémet, olyan mint a Sudocrem, ezzel kellett kennem 3 napig. Rendbe is jött hamar, már a második nap sem látszódtak a repedések. Azóta minden este hátrahúzzuk neki az esti fürdésnél. Sosem volt gondunk vele...

Még annyit tennék hozzá, hogy 1 éves koráig, bár nem húzogattuk neki, minden este megmozgattuk rajta a bőrt (bocs, nem tudom másképp leírni).

2010. jan. 31. 20:23
 4/9 anonim ***** válasza:

Nálunk a párom az "úszómester", és ugyan a dokink azt mondta, hogy 6 hónaposan kell elkezdeni hátrahúzni, ő azért amennyire lehet, már most szokta neki picit mozgatni (4 hónapos). Doki azt mondta, hogy majd ő akkor megmutatja. Háááát, nem szeretném, hogy egyszer csak drasztikusan hátrahúzná, és itt is olvastam egy anyukától, hogy ők is 4 hónapos kortól fokozatosan kezdték el, így ezt követjük mi is.

Banyuci

2010. febr. 1. 10:13
 5/9 anonim ***** válasza:

Sziasztok! Bocsi, h. offolok, de nekem is 6 hónapos múlt most a fiam és én eddig még nem mertem neki húzogatni, vagyis, hogy egy párszor már megmozgattam neki rajta a bőrt, de nem nagyon mertem nehogy fájjon neki vagy valami. Kicsit be vagyok tojva ettől a húzogatástól... Első baba meg minden és olyan fura. Na mindegy nem akarom, hogy baja legyen neki ebből később ezért jó lenne megtanulni hogy hogy mikor meg mennyit húzogassam neki. Anyukám mesélte, hogy tesómnak baja lett a pöpijével mert neki nem húzogatta anyu, mert nem tudta hogy kell ezt is csinálni, neki senki se mondta és szegény gyereket orvoshoz kellett hordani nem tudom meddig, hogy helyre jöjjön :S na én nem akarok így járni. A gyerekorvostól még meg sem kérdeztem ezt a dolgot, mert sógornőm azt mondta 2 évesen kell elkezdeni, 1x megnéztem ahogy csinálta a kisfiának, hú nekem elég szörnyű volt. :S Amikor megszületett a fiam a csecsemős nővérek is azt mondták nem kell neki húzogatni csak emeljem fel és alatta is mossam meg neki és ennyi. Úgyhogy most nem tudom, hogy mit csináljak... Húzogassam vagy ne? És ha igen akkor hogy meg mennyit?

Bocsi, hogy ennyit írtam de tök tapasztalatlan vagyok ebben. Köszi ha írtok rá választ.

2010. febr. 1. 10:49
 6/9 anonim ***** válasza:

Akkor ezek szerint dokifüggő lenne a dolog? Sógornőd miből gondolja, hogy csak 2 évesen kell elkezdeni? Szerintem az már elég későn van, nem? De mondjátok, ha nem így van! Engem is érdekel a dolog. Lehet, hogy mi rosszul csináljuk?

Banyuci

2010. febr. 1. 11:21
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2010. febr. 2. 08:15
 8/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nem árt, ha addig húzogatjátok, amíg a bőr engedi. Attól meg ne féljetek, hogy ez így fáj nekik. Apáét nem szoktátok húzogatni? Neki tán fáj? :) Én kb 6 hónaposan kedtem neki, most 17. Egyre jobban látszik az eredmény. Egyszer begyulladt neki, nem biztos, hogy a húzogatástól, lehet, hogy a kaki oda ment neki, mert egyszer akkorát kakilt, hogy csak lestem, hogy jött ennyi ki a gyerekből. Na térjünk vissza a fütyi dologra. A gyulladára a védőnéni a kamillát javasolta, hogy azzal kell törülgetni, mosogatni. Én egy hatalmas lábas kamillateát főztem, egy részét megittuk, egy részével törülgettem a fütyit és a maradékot az esti fürdővizébe öntöttem. A vízbe is felhóztam neki, vagy kétszer, és meglögyböltem. Már a fiam is segít a lögybölésben. Kb 2-3 nap alatt meggyógyult a gyulladás. Viszont van valami fehér izé a bőre alatt. Azt nem tudom mi lehet. Néha kissebb, néha nagyobb, néha több pici, néha egy nagy. Én arra lennék kiváncsi, hogy azzal mit kezdjek, hogy ne legyen ott. Lehet, hogy arra is jó a kamilla? Na ezt kipróbálom, hiszen rontani biztos nem ront a helyzeten egy kis fincsi kamillatea.
2010. febr. 3. 12:37
 9/9 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok.

Mi is rendesen húztuk neki minden fürdésnél, mégis kb 2 éves kora után (nekünk először a doki húzta fel fél évesen) lett a bőre alatt, a makk aljánál egy fehér pötty. Mintha valami hólyag lenne. A doki megnézte, és közölte, hogy nem húztuk fel neki rendesen. Még mondtuk is neki, nem akartuk a véletlenre bízni, így nem is egyszer húztuk fürinél, hanem 2x, 3x. Játékosan, fel sem tűnt neki. Ennek ellenére mégis lehet, hogy túl óvatosak voltunk, vagy nem tudom. De ott volt az a hólyag szerű, a doki akkor megint megigazította, azóta semmi baj nincs vele.

Az a fehér valami lehet még a krém odaszáradva, én azért megnézetném orvossal.

Meg a doki nélküli "magán-huzogatást" sem nagyon helyeslem, bár amíg nem ordít szegény, addig talán nem baj. Én nem bánom, hogy értő kezekre bíztam. Így biztos, hogy rendben van a fütyije.

2010. febr. 4. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!