Más is tapasztalt olyat, hogy babája egyik pupillája nagyobb? olyanról hallottam, hogy a szemtengely még nem fic, pl nem kell megijedni kezdeti kancsalságtól, vagy ilyesmi, de ez?
kezdetben igen a szemgolyója is, mintha más fele nézett volna, volt hogy oldalra nézésnél pl az egyik jobban nézett oldalra, ill szemből mintha az egyik kicsit felfele nézne, a másik lefele..de nagyon enyhén (leginkább anyai szemnek észrevehető volt, aki mindig részleteiben figyeli)de mindez elmúlt, vagy múlóban, jelenleg szépen "fixál" párhuzamban állnak egymással, stb, viszont egyszer feltűnt, hogy oldalas megvilágításnál pont az a pupillája nagyobb aminek pont, hogy jobban össze kellene szűkülni, elnézve bármikor bármely esetben nagyobb a jobb pupillája kivéve ha erős fény hatására összeszűkül mindkettő egy gombostűfejnagyságra, akkor is lehet, hogy van különbség, de szabad szemmel észrevehetetlenné redukálódik az eltérés, nem megállapítható.
volt már, hogy beütötte a fejét ugyan, de semmi egyéb tünet nem volt, a háziorvos nem indokolt vizsgálatokat, nem küldött sehova kontrollra. illetve a pupilladolog talán nem is köthető a balesethez, mert mintha korábban is ilyen lett volna. vagy úgy veszem észre, hogy egyik hónapban feltűnik nekem, másik hónapban nem.
mindenesetre valaki tud valamit hozzáfűzni?
érdekesek a háziorvosok....
a kórháat felhívtam az első volt, az hogy ugyan miért nem vittem már be korábban..?
Igen ez az aggódàs màr csak ilyen, èn is minden alkalommal mikor màr vèresre sírtam a szemem megigèrem magamnak ès a fèrjemnek hogy csak ezt csinàlja meg ès többet nem hisztizek....de utàn csak jön valami màs.
Vizsgàlnak szemet kicsiknèl, nekünk ugye lènyegèben igazi születèse előtt màr nèztèk a szemfenèket stb, először 2hetente utàna havonta majd kimaradt 3 hónap...belecseppentenek a szemèbe 2x vagy 3x ès kb 3 perc alatt meg is nèzi a doki....
Azt hogy mennyire kell ehhez hàziorvos vagy màshoz nem tudom mert nekünk automatikusan kell jàrnunk ellenörzèsre sok helyre ès mikor kiengedtèk màr bejelentett időpontjaink voltak utànna màr csak hivatkoznom kellett...
Nem hiszemnhogy baj van, kondjuk te làtod mekkora a különbsèg így elmondàs alapjàn nem tűnik veszesnek, nincs ott gond, több helyen olvastam hogy akàr normàlis is lehet...de azèrt jobb orvosi papírral a szekrènyben megnyugodni szerintem
de nektek a babátoknak akkor kivételesen ellenőrizték a szemét, nem?
mert én itt pattogtam, hogy szemvizsgálatot akarok, és nem, az istennek sem lett beutalva sehova.
amúgy megjártam most a kórházat; csupa ellentmondás.
mondtam a dokinak félhomályban, sötétben látszik az eltérés, fényben nem.
erre a szinte műtőfény alá fektetve a gyereket megnézte, hogy nincs eltérés és magyarázott nekem a szétszórt, csalóka fényviszonyokról, hogy amikor én otthon nézem, pl balról ablak, jobbróllámpa..azt hittem az agyam eldobom, magyaráztam, hogy ja, pont fel is tűnt az is, hogy pont a fény felőli oldalon nagyobb a pupillája,erre "rekonstruálja" nekem, letakarta az egyiket, mire a másik automatikusan kitágult, hogy fényre reagál a szeme, erre megint mondtam, hogy nem arról van szó, hogy nem reagálna, de szóval egyfolytában egymás mellett beszéltünk, de amúgy megnézte a nyaki gerincet(kézzel, tapintással) a baba úgy felordított, elkezdett sírni, erre mit ír a "státusz"-hoz? "nyakigerinc nem érzékeny"
és legyek nyugodt, egy orvos nem tud megnyugtatni :(
talán demonstrálta ..
na mindegy.
köszönöm a privit, igyekszem megnyugodni
amúgy a sürgősségi gyerekambulanciát hívtam, jelezve hogy nem tudom összefügg e a balesettel és nem e koponyatörése, vérzése van e, van agyi értágulat, vagy hasonló, mert ilyeneket olvasok az eltérő pupillákról, kérdeztem indokolt e bevinni. erre mondták, azonnal és kiakadtak eddig miért nem vittem.
amúgy szemfeneket nem is nézett.a papírra meg leírta, hogy "pupillák kerekek, egyenlőek, fényre reagálnak"
aha.
Nektek sok sok egészséget kívánok!
Nálunk is ez van de a házi orvos nem mondott rá semmit . Normálisan reagál mindenre a szeme.
Kívácsni lennék nálatok mit mondtak rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!