Hogy es milyen kezsegeit fejlesztitek 4 hos babatoknak? Ennyi idösen mire kell különösen figyelni?
sosem értettem ezt a készségfejlesztősdit. a magam részéről annyi történt, hogy a babám elkezdett hasról hátra majd 3 napra rá hátról hasra forogni 4 hónaposan, ezért felvettem a földről a játszószőnyeget, bekerültek a járókába. ugyanúgy beszéltem hozzá, de én nem fejlesztettem rajta semmit.
most 10 hónapos, 1-2 értelmes szót mond (már ha a vau-vau annak számít....:D), babanyelven nagyon sokat dumál, bútorok mellett már egy hónapja lépeget. semmit nem erőltettem neki, nem fejlesztgettem, meg semmi ilyesmi.
a legtöbb, amit tehetsz, hogy sokat beszélsz hozzá, és hagyod fejlődni a saját ütemében.
jó babázást kívánok!
Ma vagyunk 4 hónaposak, de különösebben én sem értem ezeket a készségfejlesztéseket.... Nap mint nap újabb dolgokat produkál a fiatalúr, és tulajdonképpen saját magától csinálja. Elkezdtem odaadogatni pár hete a kezébe játékokat, amiket könnyen meg tud fogni, és most már magától nyúl mindenért. Sokat énekelek neki, tapsolok, játszok a szememmel, a számmal, kezemmel, az arcommal, pofákat vágok neki... nyomkodom neki a zenélő, beszélő bizbaszait.
Szeret a pihenőszékben ücsörögni, de ha elunja, hasra fektetem, és olyankor nézegeti magát egy anyagból készült játékkönyv tükrében (saját magára vigyorog, és behúzza a kis nyakát, mintha szégyenlős lenne). Ha hanyatt van, akkor a kezével is játszik, nézegeti, és persze mindent a szájába vesz (kezdődik a fogzás).
Tulajdonképpen sok dologban hagyom, hogy magától fejlődjön, hogy ő tudja felfedezni a világot.
Banyuci
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!