Nem korai hogy már 3étkezés ki van váltva egy 5 és fél hónapos kisfiúnál?
Az 5 és fél hónap zavar vagy három étkezés?
Az előbbit nem tartom korainak, tápszeres babát valóban javasolt akár 4-4,5 hónaposan elkezdeni hozzátáplálni.
Az utóbbi nekem korai, nekem 6 és fél hónapos a lányom, két étkezést váltottunk ki eddig, tisztán tápszeres volt, két hónapja kezdtük a hozzátáplálást, én próbálom tartani az 1 étkezés-1 hónap ritmust.
Tizóraira gyümölcs, ebédre főzelék, uzsi tejpép vagy akkor is valamilyen gyümölcs babakekszel. A gyümit és a főzeléket is volt hogy bolti üvegeset adtam, hogy változatosabb legyen, főleg olyanokat amiket így itthon nem tudnék készíteni, vagy macerás lenne pláne egy kis adag miatt. Hogy pontosan miket evett arra már így lassan 5 év távlatából nem emlékszem, de kb mindent amit az életkorának megfelelően kaphatott.
De tényleg jól haladtunk, viszonylag gyorsan megszokta a kanalas evést, és az új ízek is tetszettek neki. Meg igazából a tízórai meg az ebéd volt a lassabb, a kanalat is szoknia kellett, meg az új ízeket is akkor vezettük be, az uzsi igazából semmi újdonsággal nem szolgált, úgyhogy az aztán tényleg gyorsan ment.
9 és 13-as válaszoló vagyok. Azért nehéz ezt megítélni, hogy mi a korai vagy késői, vagy igazából mi a helyes. Mindenki a saját bevált dolgokat ajánlja ill. tartja helyesnek. Meg időről időre változnak a szokások, az ezzel kapcsolatos vélemények. Annak idején én már 3 hónaposan megkezdtem a hozzátáplálást (a 80-as években még az volt a trend), és sima tápszert ettem nem HA-sat, mégis teljesen egészséges vagyok, jó az emésztésem, az immunrendszerem, semmire se vagyok allergiás.
Most fél éves kor felett ajánlják megkezdeni, illetve tápszeres baba esetében megkezdhető 4 hónaposan, bár ahogy most elnézem már akkor is inkább csak 5 hónaposan ajánlják, szóval így legyen okos az ember.
Az én kisfiamnál is ki volt váltva a 3étkezés 5,5hós korára. Ő is tápszeres volt születésétől.
Délelőttre és uzsonnára gyümölcsöt turmixoltam, vagy bolti volt, tejpéppel, keksszel dúsítva. Délre zöldséges turmix volt. (Mikor ő született már 4hósan ajánlották a glutén bevezetését, ugyhogy védőnő mondta, hogy a sima háztartási kekszet turmixoljam a kajájába)
Ahány ház annyi szokás- ahány gyerek annyi féle.
Nyilván, ha egy baba csak anyatejes, akkor ez korainak tűnik, viszont, ha egy tápszeres babánál 4hósan elkezdik a hozzátáplálást akkor ez a helyzet nem olyan veszélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!