Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Amelyk babánál kimarad a...

Amelyk babánál kimarad a mászás és már bútor mellett lépeget, pár lépést már tesz önállóan is, az megtanul később mászni?

Figyelt kérdés
Járt valaki hasonló cipőben?
2014. nov. 3. 21:52
 1/9 anonim ***** válasza:
A fiam nem tanult meg, ő egyből járt.
2014. nov. 3. 22:04
 2/9 anonim ***** válasza:
Húgom ilyen volt, később azért rengeteget mászott még, óvodás és kisiskolás korban is. Úgy tudom, az is számít a fejlődésben.
2014. nov. 3. 22:11
 3/9 anonim ***** válasza:
Sokat számít a hatizmok fejlődésében. Nem túl jo ha kihagyja.
2014. nov. 3. 22:12
 4/9 anonim ***** válasza:

ne bútor közelébe tedd,hanem szoba közepére,hogy el kelljen jusson valameddig,aminek segítségével felállhat.így rá lesz kényszerítve a mászásra.Biztos sokan fogják írni,hogy nem gond ha kimarad, én is így gondoltam,de egyre több ismerősömnél jönnek ki problémák nagyobb gyerekeiknél(3-4 év)mivel kimaradtak mozgásformák.

Fontos a kúszás,mászás!ösztönözd,hogy másszon!

2014. nov. 3. 22:53
 5/9 anonim ***** válasza:

Ovónő ismerősömtől kérdeztem egy éve ezt, ő akkor azt mondta, hogy ez baj, mert ha kimarad a mászás, akkor később problémái lehetnek a gyereknek, pl. figyelemzavaros lesz az iskolában. Ha az ovónő ezt észreveszi, akkor állítólag ösztönzik a gyerekeket az oviban a mászásra, hátha behozza.

Azt is olvastam, a mászás kapcsolja össze az jobb és bal agyféltekét, hangolja össze a kéz láb mozgásokat.

2014. nov. 3. 23:02
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem csak a mászás. Ha kúszott mielőtt felállt volna, annak ugyanolyan hatása van az agyra, mintha mászott volna. A lényeg, hogy a 2 mozgásforma közül valamelyik meglegyen.
2014. nov. 4. 08:33
 7/9 A kérdező kommentje:
kúszik szépen, úgy eljut ahova akar. Mászni ösztönöztem, de láttam rajta, hogy idegesíti, hogy nemmegy neki. Elkezdett morgolódni és aztán pityeregni. ülésből kidől, hogy mászni akar, azonnal hasra "esik", ereszkedik és kúszik. Fekvésből szépen felül, már nem dől el, szoba egyik sarkából átmegy másikba, egyedül, de a bútor mellett biztonságban érzi magát,mert kapaszkodik :)
2014. nov. 4. 12:02
 8/9 anonim ***** válasza:
Nálunk max 1 hétig mászott, mert nem érdekelte. Kúszva eljutott bárhova, aztán felállt és ment. Most okos, értelmes 5 éves, semmi mozgásfejlődési zavara nincs. Utolsó voltam.
2014. nov. 4. 12:57
 9/9 anonim ***** válasza:

4-es vagyok,igen,ha kúszik akkor az jó!

De simán lehet,hogy fog mászni is!Én nagyobbik fiam szintén ezt csinálta,kúszott,majd felállt és lépegetett, kb 10 hónapos lehetett mikor elkezdett mászni,utána még sokáig mászott,de mellette a járást is fejlesztette:)

2014. nov. 4. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!