Ti milyen "büntit" alkalmaztok 23 hónapos kisfiúnak? Pl: bevigyem a szobájába?
Nálunk volt egy olyan része a lakásnak, ami "büntihely" volt. Odavittem, és ott kellett maradnia.
A szobája a jó kis játékaival nem lett volna jó büntetésnek. :)
Persze volt, hogy nem maradt ott, de mindig visszavittem. Nem adta fel, de én sem. :)
Szerencsére ez egy elég rövid időszak volt, és nem rosszalkodott olyan sokat és nagyon.
Én pl. azért tettem a büntit idézőjelbe, mert ez inkább nevelési célzattal történt, nem kifejezett büntetésként.
Amúgy kedves második, te mit csináltál, amikor mondjuk valami kifejezetten rosszat csinált a gyereked?
Érdekelne mindenféle megoldás.
Èn azt az elvet vallom, hogy a büntetésnek össze kell függeni a bünnel.
Vagy is nálunk is van egy pihenö lépcsö, ahova akkor kell menniük, ha nagyon elszáll velük a ló. Vagy is már nincs is igazán egy rosszaag, csak kostolgat engem.
Egyébként a konzekvecia elvét vallom, vagy is ha ledobja az újságokat, akkor a büntetés, hogy felszedetem vele. Ha nem akarja akkor addig nincsen játék, nicnsen tv, nincsen semmi és ott állok mellette míg fel nem veszi.
Ha az újság ledobás már sokadik rosszaság teteje és kiborulok, lehet elöbb megy a pihenö lépcsöre, de aztán mikor már megnyugodott össze szedi az újságokat...
"Földhöz vágja a tányért, poharat, széttépi a könyveit, rángatja a konnektort"
Szakember. Ezen büntetés nem segít. A büntetésnek csak akkor van bármi értelme, ha a gyerek látja az összefüggést a bűn és a büntetés között. Bár szerintem a hiszti büntetése nem célravezető, mert a hiszti mindig már következmény, nem ok. Hiszti esetén nálunk "duzzogósarok" volt, ahova addig kellett visszavonulnia, amíg lehiggadt. Utána lehetett megbeszélni azt, ami a hisztit kiváltotta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!