Majdnem 8 hós babám nem hajlandó még csak majszolni sem. A banánt kóstolgatja, de kibugyborékolja. Az almát eldobálja és maszatolja, a piskótát pedig apró darabokra töri és játszik vele. Mit tegyek?
Még kicsi, ne várj el tőle ilyesmit. Ráértek még.
Az enyém majdnem 14 hónaposan is csinálja ezt időnként.
10:29-esnek a védőnő javaslatára adok neki. Mutatom, hogy kell megfogni, harapok egy kicsit persze túljátszva, és utána nyújtja érte a kezét.
Szépen megfogja a szájához emeli megnyalogatja, majd elkezdi az etetőszékhez csapkodni amíg ripityára nem megy.
Nem vagyok odavetem azt csinálj valamit vele - anyuka
10:30-as vagyok. szerintem ez nem úgy működik, hogy 8 hónapos korában "illene darabosat ennie", hanem szerintem jó 1-2 hónap, mire megszokja a darabosat, vagy rágcsálnivalót. én 6 hónaposan kezdtem a babakekszet, ezért 8 hónapos korára már viszonylag kulturáltan meg tudta enni, most meg 10 hónaposan szinte morzsa nélkül.
ha ti most kezditek vele megismertetni, ne várjátok el tőle, hogy egyből tudni fogja, hogy mit kell vele csinálni. :) azért nem gépek. szépen fokozatosan kell. ha most kezded a kekszet a kezébe nyomni 8 hónaposan, akkor 1 éves korára fogja megenni alig-morzsázva. legalábbis szerintem. ez egy hosszú tanulási folyamat. szerintem ha van egy 5 éves gyerek, aki mindig csak pépeset evett (elég bizarr és lehetetlen hasonlat), és a kezébe adsz egy babapiskótát, ő se fog tudni mit kezdeni vele még pár hétig.
szóval szerintem türelem. mi az első babapiskóták majszolása után volt, hogy mentünk átöltözni. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!