Szerintetek befolyásolja a szoptatás, nem szoptatás a gyerek későbbi ragaszkodását az anyához?
Kisfiamat nem szoptattam, most másfél éves, nem mondom hogy nem szeret engem de nem érzem azt a kötődést, ragaszkodást... A nagyszülőknek mindig sokkal jobban örül és imád velük lenni.
Valahol olvastam, hogy ilyen szempontból is fontos a szoptatás, van benne igazság?
Kislányom 3 hetes, próbálom szoptatni de nem egyszerű a helyzet, napi 1x szoptatom, a többi tejet fejem és cumisból kapja. Félek, hogy ő sem fog úgy ragaszkodni hozzám mert nem tudom rendesen szoptatni.
(bimbóvédő nem jött be, egyik sem, tanácsadóhoz nem fordulok mert tudom a problémánkat és azon nem segít még a jóisten sem... )
Kezdek megint lelkibeteg lenni ez miatt, kisfiamnál már végig csináltam ezt a nem tudok szoptatni, lelkiismeret furdalásom van dolgot, nagyon bánt...
"mert az volt bennem hogy mintha érezné a gyerek hogy én nem tettem meg érte mindent (nem szoptattam) és ezért a nagyszülőkhöz fordul. "
Na, ezt most gondold végig. Szerintem egy másfél éves gyerek van olyan mentális szinten, hogy egyáltalán képes ilyen gondolatmenetet végigvezetni?
Ez a saját félelmed, a saját véleményed magadról. Ezt vetíted ki a gyerekre (akinek a kognitív képességei messze elmaradnak attól, hogy egy ilyen helyzetet bármennyire is átlásson vagy felnőtt értelemben véleményt alkosson).
Ajánlom, hogy olvasd el a Mérei-Binét féle Gyermeklélektan könyvet. Ott közérthetően, részletesen leírják a gyerekek szellemi fejlődését. Ha azt elolvasod és megérted, akkor fel sem fog merülni benned ilyen.
Itt sokkal inkább a saját kishitűségedről van szó. Ezzel viszont vigyázz, mert érzéseket, szülő által közvetített értékeket idővel átvesznek a gyerekek. Ha te azt sugárzod felé, hogy értéktelen, kevés vagy, akkor idővel ő ezt feltétel nélkül el fogja hinni.
Dehogyis van köze.Persze,hogy jobban örül a nagyszülőknek ritkábban látja Őket.Szerintem ne agyalj ezen teljesen felesleges,biztosan szeret a kisfiad,nagyon is.
Figyelj jobb a gyereknek ha inkább nem szoptatod,de lelkileg rendben vagy,kiegyensúlyozott vagy,boldog,mintha kínlódsz azzal ami nem megy görcsösen,és tiszta depi leszel.
Az anyatej csak egy étel,ha nincs ott a tápszer.
3 születésétől tápszeres kisfiam van, és mind olyan anyás- hogy ihaj! A legkisebb most 2,5éves és egész nap anyuanyuanyuanyu-t hallgatom! :)
Igényli az ölelést az érintést és egyátalán anyát! a két nagyobb is! a 6éves fiamat is minden nap ölbe kell venni egy pillanatra legalább. A 4évessel is nagy összebújások vannak.
Ne aggódj- hidd el, semmit sem jelent az, hogy szoptatod, vagy tápszerrel eteted a gyerkeidet! :)
Köszönöm szépen, jobban is érzem magam.
Amúgy én nem akarok versenybe szállni a nagyszülőkkel, én akkor is ragaszkodom a saját nevelési elveimhez amit amúgy anyuék is igyekeznek betartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!