9 napos újszülöttnél ma figyeltem meg, hogy alvás közben a légzése hol lassúbb, hol szaporább, ha mozog, az is befolyásolja. Nagyon megijedtem. Van, akinek hasonló tapasztalata?
A kisbabák alvása két fázisból áll: mély alvás, és felületes alvás követi egymást. Ez egyébként a kulcs a sikeres elaltatáshoz is: amikor összevissza veszi a levegőt, jár a szem héja, vagy időnként megrázkódik a baba, kezei merevek és ökölbe szorítja, akkor felületi alvásban van. Ha altatod, meg kell várni amíg mélyalvásba kerül. Ilyenkor lehet a legnagyobb sikerrel betenni az ágyába anélkül hogy felébredne. Mély alvásban a légzése egyenletessé válik, nem hallod őt szuszogni, mozdulatnak, a szemhéjak is azok, a kezei elernyednek.
Tehát az összevissza légzés teljesen normális.
Olvasgass egy picit az újszülöttekről,nem fog ártani egy kis tudás neked,velük kapcsolatba.
Amit leírtál az teljesen normális csecsemőkori sajátosság.
De a mellkasa is néha emelkedik, néha meg nem alvás közben.
Ez is normális?
Igen,ez is normális.Ugyanis a csecsemőknek hasi és mellkasi légzésük is van.Ezért van hogy egyszer a mellkasuk emelkedik,egyszer pedig a hasuk süllyed.
Mondom,olvasgass kicsit róluk!!
2-es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!