Mikrohullámú gőzsterilizálót úgy is lehet használni, hogy nem mikrózom, hanem forrásban lévő vizet öntök bele?
Vettem egy mikrós Tommee Tippee gőzsterilizálót,de nem férbe a mikrónkba, túl magas. Arra gondoltam úgy használom majd, hogy vízforralóban forralok vizet azt öntöm bele,de nem tudom úgy is fertőtlenít-e.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Elvileg jó lehet, csak ugye így gyorsan hűlni is kezd a víz.
Én az utóbbi időben (lustaságból vettünk vagy tíz cumisüveget, hogy ne kelljen gyakran tisztogatni őket) azt csinálom, hogy a szilikon cumi kivételével minden alkatrészt beteszek a mosogatógépbe. Ott 60 fokon elmossa a gép és gőzben szárad.
Így csak a cumi részét teszem sterilizálóba, de annak hiányában forró vízbe tenném.
Egyébként nem a sterilitás a lényeg, hanem az, hogy kézzel szinte lehetetlen maradéktalanul eltávolítani a tápszermaradványokat a résekből. A sterilizáló ezeket a maradékokat szedi ki - amie gyébként elkezdene rohadni idővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!