Anyukák, milyen praktikáitok vannak, hogy ilyen esős, hideg, borongós időben ne forduljatok be? Mit szoktatok csinálni?
Nekünk pl bejött hogy zenét hallgatunk és közben sütőtököt, illatos sütit sütünk.
Vagy bebújunk a nagy ágyba és mesélünk (sokat).
Nekem nincs időm sem befordulni :)
Attól is függ persze, hogy milyen helyen, milyen környezetben éltek és mennyi idős a gyermeked/babád.
Ha nem direkt esik az eső, akkor azért még babakocsival is lehet tenni egy kört, lehet, hogy nem 2-3 órákat odakint, de 20-30 percet azért még mostanában is simán lehet- akkor esetleg naponta 2*.
Otthon is rengeteg feladat van, na amellett és gyerek mellett nem lehet unatkozni.
A pici babák sokat alszanak, addig hajrá házimunka, pihenés, egy kicsit a külsődet is rendbe hozhatod (pl. egy arcpakolás vagy hajfestés vagy egy manikűr vagy egy kár illatos fürdővíz, egy könyvet olvasni pedig pihentető arra az 1-2 órára, amíg a baba alszik).
Nagyobb gyerekekkel pedig egyre inkább lehet együtt játszani: mondókázni, szoktam betenni valamilyen gyerek zenés cd-t, akkor arra tornázgatunk, ugrálunk, táncolunk- 1-1,5 évesnél nagyobbal már simán lehet firkálgatni, színezgetni, papírt tépkedni és ragasztgatni, formákat lyukasztatni- mindenféle kreatív dolgot.
Esetleg ha van otthon gesztenye vagy hasonló termések, akkor abból valamit kreatívkodni, vagy építőkockázni, építőpoharazni (azt már 9-10 hósan is tudhat valamennyire:)
Meseolvasás könyvből, ölben ülve, kisvonatoknak sínt építeni- 3 éves kortól meg egyenesen kinyílik a világ.
Ha ezen felül sincs semmi ötleted, akkor meghívhatsz magatokhoz ismerős anyukát, rokont stb.- ha van korban hasonló kisgyermek, akkor ők is eljátsszhatnak együtt.
Érdemes a neten vagy a környékbeli művelődési házban, sportközpontban, közösségi házban stb. szétnézni baba-mama klubok, baba-mama tonrák, táncos tornák stb. vannak, ahol lehet ismerkedni is, beszélgetni is, illetve vannak babás játszóházak is- időnként az is beleférhet.
én imádom amikor ilyen az idő :) ha süt a nap késztetést érzek állandóan hogy kivigyem, akkor is ha hulla vagyok, lelki ismeretfurdalásom van ha csak 5 percet is a házban tölt.
Aztán ha jön a borongós idő, végre lelkiismeret furdalás nélkül lehet összebújni, lustázni, vagy egy finom sütit sütni mire apa hazaér:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!