Hogyan kell egy kisbabat etetni?
most hallottam valahol, hogy hagyni kell a gyereknek felfedezni kézzel is az ételek állagát.
gondolom csak szájjal megvizsgálni a dolgokat nem elég infó. más a nyelvvel és az ajkakkal érezni a trutyit, és más kézzel :)
amúgy nálunk még 17 hósan is megy a kajacsata, a tányérba pacsmagolás, de már akaratoskodás is, mert egyedül akar kanalazni, de persze a haja, az etetőszék, a ruháink, és még a környezet is tiszta dzsuva lesz :) és jönnek a hangyák is mindig :)
szóval ez tök normális :)
még eleinte próbáld azért "ledumálni" őt a kajába való nyulkálásról,vagy éppen a kanálkapkodásról :)
én így etettem a kis zsiványt:
kezemben fogtam mindig a tálkát
a kanálra kevéske ételt szedtem, és ha nyúlt érte, visszahúztam a kezem, hogy ej-ej, nem szabad.
azért ha néha elkapta, és szétkente a pürét (vagy a szájából kiszedte, és úgy maszatolta szét) tartottam magam mellett egy vizes konyharuhát, azzal törölgettem :)
ja,a belebújós előke a király.
mindig legyen etetésnél nálad 3-4 konyharuha, amit aztán dobhatsz a szennyesbe rögtön :)
te se ünneplőbe öltözve etesd. ócska babaruha vagy nagyon tuti előke kell evéshez.
ne fogd nagyon le szegényt :) nem fogja érteni, mi van.
had folyjon. max. napközben is pancsizhattok egyet :)
ha másképp nem megy,akkor öledbe ültetve etesd, vagy pároddal együtt etessétek.
mivel anyatejes, ne stresszelj sokat a hozzátápláláson. én ekkor még csak játszásiból etetgettem, az igazi komolyság 10 hótól kezdődött, de még most, 17 hósan se mindig az igazi az etetés - van, hogy kimarad az ebéd, csúsznak az étkezési időpontok... de szép kerekded és egészséges a gyerekem, van még idő gyakorolni. nem kell sietni, csak nyugi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!