1 éves fiú. Ma kezdtem a kanállal való próbálkozást, korai?
Figyelt kérdés
Védőnő javaslatára ma volt az 1. nap, hogy lelkileg is felkészültem a maszatolásra. De ez az 1 nap is sok volt. Kanalat adtam neki (mert már érdekli elég régóta), kis adagot mertem külön tányérba neki. Próbálkozott, kiesett a kezéből a főzelékes kanál többször, néha direkt le is dobta a földre. Kézzel nyúl az ételbe, lerázta a kezéről a spenótot a földre. Aztán el kezdte dörzsölni a szemét, az egész feje is olyan lett, sőt hiába adtam rá ujjas előkét, még a nadrágjába is belekente a kezét. Szóval mosakodás, átöltöztetés, a föld és az etetőszék takarítása... Nem tudnám elképzelni ezt minden nap. Még nem érett rá? Vagy mindenkinél így kezdődik? (sokszor a kenyeret is a földre dobálja ha elé teszem - direkt, azt eszi csak, amit a szájába adok).#kanál; önálló evés #étel dobálás
2014. okt. 7. 14:50
11/15 anonim válasza:
Ez teljesen természetes, honnan tudná szegény,hogyan kell maszatolás nélkül enni? Most próbálkozik!
Engedd neki először mással, ha a spenótot macerásnak gondolod... sütőtök, banánpép almával, krumplipüré, stb.
Több türelmet!
12/15 anonim válasza:
Szerintem meg korai. Én ilyenkor még inkább megetettem, minthogy naponta többször etetőszéket és konyhát takarítsak, gyereket mosdassak, öltöztessek, ruhát mossak. Ezt az időt inkább értelmes elfoglaltsággal töltöttük. Most két éves múlt és legalább olyan szépen eszik, mint akivel 4-5 hónaposan kezdték az evésnek nevezett bohóckodást.
13/15 anonim válasza:
egy ilyen tálcás előke nagyon hasznos:
Ezt a nyakába - és ami lepotyog felszedegeti a tálácból:) egy évesen simán. Persze az mindig szép tisztán kell tartani.
15/15 anonim válasza:
Teljesen normális, amit csinál. Nem csak próbálkozik az evéssel, de a sok maszatolással tanulja az ételek állagát is. Körülbelül 2 éves kor körül jön el a belső késztetés, hogy tisztán, szépen egyen. Addig ez normális. Nem "bohóckodás", hanem a fejlődés egyik állomása. Türelem, ebből is tanul. Nálam az egyedüli amit nem szabad, az a dobálózás. Tereld határok közé a maszatolást, de ne tiltsd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!