5 hónapos babámnak szerintetek fuldokló rohama volt? Epilepszia gyanús vagy mi lehet vele? Sorozatban csinálja ezt, nagyon aggódom. Refluxos is állítólag.
hanyatt fekve találom így:
hátrafeszíti a fejét, vérvörös, a szeme kidüllenve, nem mozog, a szája nyitva, a nyelve kilóg. Nem vesz levegőt, ezért vörös. Felemelem és ütögetem a hátát és kijön a kaja és vele nyál. Aztán jobb.
Minden nap van ez és már az megbolondulás kerülget
Múlt héten a dokim azt mondta, hogy gyakran félrenyelik a nyálukat. Tényleg csak erről lenne szó?
Igaz a fiam csak 2 hónapos volt, de hasonlókat csinált. Minket fejlődésneurológiára irányítottak. Ott csináltak alvásos eeg-t, ami kizárta az epilepszát, szerencsére. Továbbküldtek minket, ahol kidrült, hogy a reflux okozza. Pár hónap alatt kinőtte szerencsére, így további vizsgálatokat, kezelést nem igényelt.
Én a helyedben nagyon nem elégednék meg azzal a magyarázattal, hogy gyakran félrenyelik a nyálukat. Vidd tovább, mert ez biztosan nem normális.
Amit te is megtehetsz, hogy a kiságy lába alá könyvet teszel a fejrésznél, hogy megemelje egy kicsit a felső testét.
Egyébként a kisfiam etetések után, úgy 1-1,5 órával csinálta mindig. Megfeszültek a végtagjai 4 különböző irányba. A fejét oldalra fordította és az is görcsben állt, a szemei meredtek, nem vett levegőt, vörösödött a feje és közben hangosan nyögött. Azt mondték, hogy ilyenkor a gyomor tartalom visszajött a nyelőcsőbe, de nem jött fel teljesen, így nem láttuk. És ez az érzés okozta nála ezeket a " rohamokat".
Tényleg kérj beutalót a fejlődésneurológiára, a Szent Margit Kórházba.
Mi két héten belül kaptunk időpontot (nem ez volt a probléma, amivel odaküldtek) és engem úgy megnyugtattak, hogy nagyon örülök, hogy elküldtek oda, mert becsülettel átvizsgálták és megerősítették, hogy semmi baj nincs igazából, csak a gyerek nem akart csinálni dolgokat és ennyi.
Annyi babát látnak, azonnal tudják, mit hol keressenek, ha gond van. A gyerekorvos sokszor bizonytalan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!