Hány honapos kortol kell a babáknak, a játékok? Mármint a csörgök az ágya fölé, rágoka meg ilyenek?
Szia!A kislányom már olyan 2,5 hónapos korában kezdett játszani színes tárgyakkal.Itt persze játékon azt értem, hogy próbálta megfogni őket.Rá kb egy hetére ez már ment is neki.Azóta is állandóan játszik vele.A legjobb játéka pedig a keze.Most már ott tartunk, hogy a lábát próbálja bekapni,persze ez még nem megy neki.Szereti még a kendőket.Van neki kék és zöld színű.A csörgőket már rázogatja,szerintem most jött rá, hogy ez megy neki.2 napja kezdett el gagyarászni, ezért a fenn említett dolgok háttérbe szorultak egy kicsit.
Különben ajánlom neked az: Anya taníts engem című könyvet és a Babamókát.Nagyon helyes, ötletes játékokat lehet bennük találni.A legjobb játéka azért a lányomnak a saját teste és az enyém.Az arcom, kezem,hajam.Mostanában sokszor a kezét a számba teszi én meg finoman rágom neki és ő ezen jókat kacag.
3,5 hónapos kislány anyukája
Jövő héten leszünk 4 hónaposak, most kezdi el érdekelni mindenféle színes játék. Ha hanyatt van, elfordul oldalra, hogy meg tudja őket fogni. Viszont az ágya fölött lévő lógó bigyókat már elég hamar elkezdte nézegetni, meg vigyorgott neki (1,5-2 hónaposan kábé). Szerezz be egy-két dolgot, és persze olyan megfogható színes, műanyag akármit, ami vékony. 3 hónapos kor körül elkezdheted lassan a kezébe adni, hogy megtanuljon fogni.
Én például a játszószőnyegről lelógó plüssöket tartó vékony karikákkal kezdtem. Mostanáig is az egyik kedvenc. Kék és sárga karikák, a kezébe adom, azonnal emeli a szájához, bekapja, rágja, egyik kezéből átveszi a másikba... A túl nehéz csörgőkkel egyelőre még bajlódik.
Banyuci
Mar sokkal elobb is lehet,olyan 5-6 hetes kortol.Az agyaba kifeszitesz egy madzagot(lehet gumis is)es rakotsz kulonbozo jatekokat.Lenyeg, h kez magassagba legyen igy ahogy kalimpal sajatmaga mozgatja az egeszet.Egyszeru jatekokra gondolj,semmi extra,de elenk szines,csorgos,kulnbozo formaju es tapintasu legyen.Fiam imadta es 10-15 percig el volt igy 5 hetesen mar!Ami azert sem utolso szempont,mert megtanult egyedul is ellenni.
D&Sz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!