Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány honapos kortol kell a...

Hány honapos kortol kell a babáknak, a játékok? Mármint a csörgök az ágya fölé, rágoka meg ilyenek?

Figyelt kérdés
2010. jan. 22. 08:12
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!A kislányom már olyan 2,5 hónapos korában kezdett játszani színes tárgyakkal.Itt persze játékon azt értem, hogy próbálta megfogni őket.Rá kb egy hetére ez már ment is neki.Azóta is állandóan játszik vele.A legjobb játéka pedig a keze.Most már ott tartunk, hogy a lábát próbálja bekapni,persze ez még nem megy neki.Szereti még a kendőket.Van neki kék és zöld színű.A csörgőket már rázogatja,szerintem most jött rá, hogy ez megy neki.2 napja kezdett el gagyarászni, ezért a fenn említett dolgok háttérbe szorultak egy kicsit.

Különben ajánlom neked az: Anya taníts engem című könyvet és a Babamókát.Nagyon helyes, ötletes játékokat lehet bennük találni.A legjobb játéka azért a lányomnak a saját teste és az enyém.Az arcom, kezem,hajam.Mostanában sokszor a kezét a számba teszi én meg finoman rágom neki és ő ezen jókat kacag.

3,5 hónapos kislány anyukája

2010. jan. 22. 08:20
 2/6 anonim ***** válasza:

Jövő héten leszünk 4 hónaposak, most kezdi el érdekelni mindenféle színes játék. Ha hanyatt van, elfordul oldalra, hogy meg tudja őket fogni. Viszont az ágya fölött lévő lógó bigyókat már elég hamar elkezdte nézegetni, meg vigyorgott neki (1,5-2 hónaposan kábé). Szerezz be egy-két dolgot, és persze olyan megfogható színes, műanyag akármit, ami vékony. 3 hónapos kor körül elkezdheted lassan a kezébe adni, hogy megtanuljon fogni.

Én például a játszószőnyegről lelógó plüssöket tartó vékony karikákkal kezdtem. Mostanáig is az egyik kedvenc. Kék és sárga karikák, a kezébe adom, azonnal emeli a szájához, bekapja, rágja, egyik kezéből átveszi a másikba... A túl nehéz csörgőkkel egyelőre még bajlódik.

Banyuci

2010. jan. 22. 08:22
 3/6 anonim ***** válasza:

Mar sokkal elobb is lehet,olyan 5-6 hetes kortol.Az agyaba kifeszitesz egy madzagot(lehet gumis is)es rakotsz kulonbozo jatekokat.Lenyeg, h kez magassagba legyen igy ahogy kalimpal sajatmaga mozgatja az egeszet.Egyszeru jatekokra gondolj,semmi extra,de elenk szines,csorgos,kulnbozo formaju es tapintasu legyen.Fiam imadta es 10-15 percig el volt igy 5 hetesen mar!Ami azert sem utolso szempont,mert megtanult egyedul is ellenni.

D&Sz

2010. jan. 22. 08:39
 4/6 anonim ***** válasza:
Szia! Az én kislányomnak újszülött korától van az ágy felett egy forgó és az ágy sarkában egy tarka plüss zsiráf. Kb. 2 hetesen vettem észre, hogy nézegeti őket. Most 4 hetes, és nagyon leköti, hogy bámulgatja a játékait. Azóta kaptunk egy rongybabát is, ami csörög, zörög, nagyon színes, és imádja. Van, hogy a sírást is abbahagyja, ha megmutatom neki. Amikor lefektetem, gyakran azon kapom, hogy fél óra múlva se alszik még, mert nézegeti a zsiráfot. És az utóbbi napokban mintha már nyúlkálna is feléjük, habár lehet, hogy ez még csak véletlen mozdulat. Rágókája még nincs, majd ha jön a foga, veszek neki.
2010. jan. 22. 10:02
 5/6 anonim ***** válasza:
Úgy 3-4 hetes volt amikor vettünk egy játszószőnyeget, addig nézegettük a fügönyt, a mintákat a díszpárnán, stb. Akkor még nem nagyon érdekelte, kb 6 hetesen kezdte nézegetni rajta a játékokat, 8 hetesen már ütögette őket ahogy hadonászott a kezével. Az ágya fölötti pörgő forgót észre se vette 8 hetes koráig, utána kezdte el nézegetni. Kb 3-4 hónaposan már rángatta a játékokat, a csörgők úgy 4 hónaposan kezdték lekötni, most 5 hónapos, már jól elvan egyedül csörgőkkel, zörgős játékokkal, rágókákkal, plüssállatokkal.
2010. jan. 22. 10:27
 6/6 anonim ***** válasza:
előző vagyok, azt vettem észre egyébként, hogy a legtöbb játék hiába 0 hónapos kortól van, túl nagy. Olyanokat érdemes venni, amike elég kicsik, formásak, könnyűek ahhoz, hogy jól meg tudja fogni, és vannak rajta kilógó bigyók, amit markolni, rágni tud, tehát nem nagyobb az öklödnél (plüss banán, majom, lógó lábakkal, béka lógó lábakkal) Nekünk ezeket imádta a legjobban, most kezdett csak a nagyobb játékokkal játszani 5 hósan.
2010. jan. 22. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!