Mit lehet játszani egy 9-10 hónapos babával?
Anyukák, ti mivel töltitek az időt, ha otthon vagytok a babával? Leginkább ötleteket várok, hátha van amit még nem próbáltunk :)
Lányom még abban a korban van, amikor a felfedezés a legizgalmasabb elfoglaltsága. Mondókázok, énekelek, táncolunk, sétáltatom. Nézegetjük a játékokat, könyveket. Nagyon érdeklődő, rám néz és igényli már, hogy megnevezzem a látottakat. De nem tudok neki minden nap új dolgokat mutatni, szívesen kipróbálnánk más elfoglaltságot. Berendeztem neki az alsó szekrényeket (ott vannak a konyharuhák, másikban tészták vagy műanyag tálak). Ez nagyon tetszik neki, de meghagyom arra az időre, amíg az apa vigyáz rá és nekem el kell mennem itthonról továbbképzésre. Neten is olvasgattam, de használható ötleteket nem sokat találtam.
Van esetleg olyan játék, amit egy ilyen idős babával csináltok? (Vagy amit tényleg érdemes megvenni, mert szórakoztató)
Én egy könyvet ajánlanék (több részes böngésző könyv).
Lányom 8 hónaposan kapta, és onnantól kb. 2 éves koráig napi szinten képes volt nézegetni, én meg magyaráztam mit lát. Mindent mutogatott benne, odavolt érte! (Pedig elvileg nagyobb gyerekeknek ajánlják, de most 4 évesen pl. már nem érdekli.)
Tavaszi böngésző: [link]
Amúgy minden pakolászós játékot szeretett. Kapott ismerősünktől egy sokfiókos kisszekrényt (babaszekrény, de olyan közepes méretű), és minden nap ki-be pakolászta. Telipakoltuk neki mindenféle érdekes dologgal.
S szerintem lehetne keresni valami babás csoportot is, pl. Ringató, Kerekítő.
Hú, szerencsénkre nálunk is van Kerekítő foglalkozás, negyed órás sétával odajutunk! Heti egy délelőtt azzal megy el, nagyon tetszik neki :) De legfőképp a babák "bandáznak" a kör közepén, amíg mi anyukák énekkel kísérjük a szórakozásukat...nagyon vicces néha :))
A könyvet köszönöm, ilyesmikre gondoltam :)
9 hónapos a kisfiam.
Ami neki jelenleg nagyon tetszik, az az egymásra rakható poharak. Néha az a vicces, hogy én építem, ő ledönti, néha valamit teszek a tetejére és le kell vennie, néha ő akarja felépíteni (értelem szerűen ez nem megy, de nagy a tapsikolás).
Építhetsz neki a mászáshoz akadálypályát kispárnákról, összegöngyölt plédből, törölközőkből.
Ami még nagyon tetszik neki, az a "játékasztal", amin mindenfélét lehet nyomkodni és hangokat ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!