Adnátok tanácsot hozzátáplálással kapcsolatban?
Tejpepet max az elso ev vege fele, ugyanis TEJ van benne. Keksszel ovatosan. A hagyomanyos kekszben adalekanyagok, TOJAS van es mogyoro lehet. Babakeksz egy fokkal jobb, de ezzel bevezetned a glutent, amivel azert 6-7 honapig legalabb varni kene, de a mi orvosunk szeribt 1 evig. De a 6-7 honap realis szerintem.
Sorban johetnek: alma, barack, szilva, krumpli, sargarepa, salata, rizs, sutotok. Kostoltatas: elso napon egy kanal, masodikon 4-5, harmadikon amennyit elfogad. Figyeled, h nem jelentkezik-e allergias reakcio!
Most már azt mondják, 4 és 6 hós kora között be kell vezetni a glutént. Van olyan háztartási keksz, amiben nincs tojás, de létezik külön babakeksz is.
4 hónapos kortól tejpép is létezik, azt kaphat már. (A tápszerben is van tej.) Én tejpépet este adtam nekik, az elég jól eltelít, jól aludtak utána.
Nem kell sietni a hozzátáplálással az elején! Én inkább úgy javasolnám pl., hogy ezen a héten alma, jövő héten barack, utána való héten répás krumpli.
Szia!
Még egy tanács: Két kaja közt kezd a kóstoltatást, mert ha nagyon éhes akkor nem biztos, hogy van kedve hozzá.
Én ha akkor próbáltam kóstoltatni a fiamat amikor éhes volt, akkor egy kanál után addig ordított amíg nem kapta meg a tápszerét.
Viszont két étkezés között ma már egy fél almát megevett:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!