Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki jár a babájával babaúszásra?

Ki jár a babájával babaúszásra?

Figyelt kérdés
És mik a tapasztalatok?Mennyi idősen kezdtétek?Heti hányszor?És nálatok milyen árban van?Mi most vagyunk 3 hónaposak és lassan gondolkozunk rajta....
2010. jan. 21. 15:01
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia mi 7-hósan kezdtük el,itt nállunk heti egyszer van és egy alkalom 1500ft és fél óra.Nagyon szereti a lányom amúgy is imádja a vizet már sokszor merült is.Szerintem erősíti az immunrendszerét is még nem volt beteg és 11-hósak vagyunk.Én csak bíztatni tudlak hogy menjetek nagyon szuper.
2010. jan. 21. 15:15
 2/6 anonim ***** válasza:

4 hónapos kora óta visszük, most már egy éves, búvárreflexe már nincs, de hihetetlenül ügyesen megtanulta a helyes légzéstechnikát, mielőtt víz alá kerülne.

Még soha nem volt semmi baja, félrenyelés, köhécselés, fuldoklás vagy bármi más, illetve soha nem volt fülgyulladása, szemgyulladása, kiütése, fertőzése (ilyenekkel szoktak itt riogatni másokat az olyan anyukák, akik még sosem voltak babaúszás, és nem is akarnak menni)

Nálunk baromi drága 3000 forint egy alkalom, de ebben a városban ez az egyetlen babaúszási lehetőség, ki is használják rendesen az oktatók.

De a manó imádja, hát nem ezen fogunk spórolni, inkább máshonnan "vesszük el" ezt a pénzt a családi kasszából.

2010. jan. 21. 15:25
 3/6 A kérdező kommentje:
És miket kell beszereznem babaúszásra? Gondolom vízálló pelenka...és még? És nem nagy a fertőzésveszély? Nem gyulladt be a szeme? Nem kapott el semmit az uszodából? Kicsit aggódom emiatt! Szerintetek mikortól érdemes vinni? Pancsolni már most imád:)
2010. jan. 21. 16:07
 4/6 anonim ***** válasza:
első vagyok vízálló pelenka meg úszó nadrág aminek dupla a belseje,törölközö papucs köntös nálunk ez van mindig.semmilyen fertőzést nem kapott el és nem szedett össze semmilyen betegséget ezvégett ne izgulj
2010. jan. 21. 16:18
 5/6 anonim ***** válasza:

Mi először kádban úsztunk. Kijött hozzánk egy leányzó (kimondottan kádban tart úszást babáknak) aki 3 alkalom alatt megmutatott minden trükköt, víz alá is nyomtuk. Kb 14 hetes volt. Amikor kezdett kicsi lenni a kád a feledetok elvégzéséhez, akkor mentünk babaúszásra, kb 8 hónaposan. íviszont nagyon sok picike baba is van. Mi csak azért mentünk ilyen "öregen", mert ott volt a nagy kád.

Heti egyszer megyünk úszásra, de itthon minden fürdetésnél leöntöm néhány bögre vízzel. Ezt az oktatóhölgy (Stoller Katalin) monda. 2000 forint körül van. Lehet bérletet is venni, akkor olcsóbb. Pontos árat azért nem tudok, mert január elején volt áremelés, nekem meg még régi áron van a bérletem. Fél óra éneklős csoportos foglalkozás, utánna pedig a medence másik felében lehet még úszkálni, gyakorolni. Ez a fél óra elég is, mert elfáradnak a babák. Soha nem volt se szem, se fül, se egyéb gondunk, és a többi anyuka sem panaszkodott semmi ilyesmire. Az, hogy milyen pelus kell, azt az uszodája válogatja. Van olyan hely, ahol még a babára is kell úszósapka! Na ide hál istennek a szülőknek sem kell. Itt eleinte lehet sima uszipelusban lenni, amit bármelyik drogériában, vagy multiban meg lehet venni. Nem kell ráhúzni semmi mást. A papucs persze kötelező a szülőknek. Én egy kapucnis türcsit szoktam vinni a fiamnak, azt terítem rá. Itt van pelusozó asztalka. Én a türcsijével szoktam rátenni a fiamat és egy rongy peluskával törülgetem le róla a vizet. Mások szoktak külön pelusozó alátétet tenni, de ők a türcsivel törlik a babájukat. Ja a pelusra visszatérve, az nem vízálló! Ha pisil a baba, az átmegy rajta. Csak a nedvesség hatására nem dagad meg úgy, mint a sima pelus. A fertőzések miatt tényleg nem kell aggódni. Ja és ha viszed úszni, akkor kb egy héttel hamarabb szoktasd hozzá a hűvösebb vízhez. Ne 37, 40 fokos vízben fürödjön, hanem vidd le kb 34, 35 fokra, szépen fokozatosan. Ezt lehet, hogy elfelejtik neked mondani. Ahol babaúszás van, ott azért melegebb a medence vize, mint a sima uszodai, de azért, hogy nehogy hirtelen sokk érje a picúrt a víz hőfoka miatt ajánlott otthon se nagyon meleg vízben fürdetni. Telefonon azért érdemes érdeklődni, hogy mi kell majd az úszáshoz, mi ajánlott.

Van nekik több helyszínen oktatásuk, mi a IX.kerületbe a Lobogó utcaiba járunk.

[link]

2010. jan. 21. 17:19
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
2010. jan. 22. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!