Ha a baba igeny szerint szopott (tehat mas szoval eleg ossze vissza) akkor ha elkezdjuk a hozzataplalast hogy fog beallni a rend?
Nálunk úgy volt, hogy a szopi 10-11 hónapig összevissza, a kajánál viszont próbáltam tartani valamiféle rendszert.
Én úgy vettem észre, hogy a kettőnek semmi köze nem volt egymáshoz. Vagyis simán evett szopi után, és fordítva is. Eleinte nem annyira érdekelte a kaja, aztán átfordult a dolog, és a szopi csak komfortfunkciót töltött be. Most egy éves, még napi 2x szopik, és 5x eszik szilárdat.
Én 5,5 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást, igény szerint szoptattam.
Nálunk annyi volt, hogy a kóstoltatás előtt legalább 2 órának kellett eltelni a legutóbbi szopi után. Különben nem volt elég éhes, és nem akart enni.
Így reggel 7-kor szopizott, fél 10 fele hozzátáplálás, és a nap többi részében újra igény szerint.
Aztán így kiváltottuk a délutáni szopit is.
Valami ilyesmi volt: 7 szopi 9-10 gyümi 12 szopi 14 gyümi... stb..
Végülis igény szerint szopott, de akkor már próbáltam valamiféle rendszert felállítani, ami aztán 11 hónaposan lett végleges.
Az én babám csak akkor volt hajlandó mást is enni az anyatejen kívül, ha kellőképpen kipihent volt és éhes.
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!