Nyaki hypotomia. Megyünk neurulogushoz, de ha gyogytornát javasol az miből fog állni?
szia az én fiamnál is ez volt 2 hósan nem tartotta akkor én szóltam a dokinak ő nem mondta hogy ez gond lenne.
kértünk időpontot neurologushoz ahova 4 hetet kellett várni mire kaptunk időpontot.
ekkor a fiam már 3 hós volt, mikor mentünk már nem volt semmi baj tartotta a fejét.
kicsit elkésett de nem volt gond vele.
biztos nálatok sincs nagy baj
Szia!
Nekünk kilenc hetesen állapították meg, akkor kezdtem tornáztatni.Egy hónap múlva semmi baja nem volt.Minden nap többször is rakd hasra, akkor is ha sír.Idővel meg fogja szeretni.Nekem ülésbe kellett felhúznom, ami azt jelentette, hogy napi ötször tíz percig kellett csinálni.Meg kellett fogatni a hüvelykujjamat vele, a mutató és középső ujjammal rá kellett fogni a csuklójára, és nagyon lassan felhúzni ülő helyzetbe, majd ugyanolyan lassan visszaengedni.Ha nem nagyon durva a helyzet, lehet hogy nektek is előbb otthoni torna lesz.Nekem nem kellett vinnem gyógytornászhoz szerencsére.
6 hetesen mi is kaptunk egy ilyen diagnózist. Ott azt javasolták, hogy plédből csavarjak hengert, és arra tegyem rá a babát naponta 5x5 percre. Hát mit, mondjak, utálta...Aztán napra pontosan 3 hónaposan elkezdte emelni a fejét, mostanra (7 hónapos) pedig minden lemaradást behozott, sőt!!
-szóval 2 hónaposan emiatt szerintem korai egyből tornára vinni, bár ártani nem árthat.
Köszi lányok a gyors válaszokat, akkor nem aggódom :o)
Még nem hívtam a neurológust, vajon mikkorra ad majd időpontot...? A drnő is úgy vizsgálta első alkalommal, hogy a kezeinél fogva ülésbe húzta. Akkor ha pelusozásoknál ezt én is csinálom óvatosan, nem árthatok vele?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!