Kinek van tapasztalata a jelbeszéddel kapcsolatban? Mi a véleményetek róla? Én mostanában hallottam először, hogy van ilyen. A lányom 9 hónapos, eddig nem is foglalkoztam ezekkel. Járunk egy foglalkozásra, ahol ének és mondókázás van, azt nagyon élvezi.
De fogalmam sincs, hogy így látatlanban mit gondoljak erről. Jó ez a babának? Tényleg fejleszti? Nem tanul meg később beszélni pont azért, mert nem lesz olyan nagy szüksége rá?
Amennyiben siket a kisbabád, minél hamarabb érdemes megtanítani jelelni. A siket babák általában később tanulnan meg beszélni, de ez így természetes. A siketek anyanyelve a jelnyelv, előbb-utőbb úgyis meg kell majd tanulnia. :)
2014. szept. 16. 18:02
2/10 anonim válasza:
Kérdező: ha nem siket a gyerek, akkor nincs szüksége a jelelésre. Én sose vettem figyelembe, hogy épp mit mutogat és nyög mellé a gyerek, ennek köszönhetően 2 éves korára teljesen folyékonyan beszélt és használt olyan idegen szavakat is amiket még felnőttek is csak ritkán. Nagy és választékos szókincse van. Ha megtanul így beszélni, akkor lehet, hogy nem is fogja érdekelni a rendes beszéd, szerintem eléggé visszaütős a dolog.
2014. szept. 16. 18:50
3/10 anonim válasza:
Én olvastam a könyvet átfutva, hát engem nem győztek meg. (Neten valahol megtaláltam ingyen letölthető formában.) Félnék tőle, hogy elég kényelmes lesz neki, és lusta lesz a rendes beszédre. Szerintem felesleges időtöltés. Annyi más értelmes dolgot lehet csinálni szerintem, ez pont a teljesen felesleges kategória az én meglátásom szerint. A babák úgyis "jelelnek" valamennyire, gondolok itt arra, hogy mutogatnak, a fiam például 10 hónapos kora óta ha kér valamit, akkor jelzi, "integet" maga felé, pedig nem tanítottuk neki. Az alapproblémákat úgyis megérti az ember, ha nem tanítja meg jelbeszédre, mert a könyvben például ezzel érvelnek mellette, hogy van egy olyan korszaka a gyereknek, amikor még nem tud beszélni, de már ki akarja fejezni magát, és erre jó ez a módszer.
2014. szept. 16. 19:31
4/10 anonim válasza:
"Mit gondoltok a baba jelbeszédről?"- ilyen csak a mesében létezik.
2014. szept. 16. 19:43
5/10 anonim válasza:
Az első válaszoló védelmében mondanám, hogy egyáltalán nem volt egyértelmű a leírás, főleg, ha valaki futva olvassa át.
Jó szándékból írta, ehhez képest aránytalanul arrogánsan válaszoltál.
2014. szept. 16. 20:14
6/10 anonim válasza:
Kérdező! Neked mi bajod van az első válaszával? A stílusod hagy elég sok kívánnivalót maga után. Tettél fel egy kérdést, ami nem igazán volt egyértelmű, valaki válaszolt rá, te pedig így reagálsz? Mit képzelsz te magadról?
2014. szept. 16. 20:32
7/10 anonim válasza:
Én sem értem a kirohanásodat, mert semmi olyat nem írt az első válaszoló, ami bántó lenne (veled ellentétben). Nem volt a kérdésedben benne, hogy halló gyerekekről van-e szó.
Mindenesetre én találkoztam egyszer egy kislánnyal, aki tudta mutatni, hogy éhes vagy álmos. Amíg nem tud beszélni, hasznos lehet, de arra nem tudok válaszolni, hogy később tanul-e meg emiatt beszélni.
2014. szept. 16. 21:00
8/10 anonim válasza:
Halló gyereknek minek jelbeszéd?? Én is olvastam jó pénzért elbohóckodnak a gyerekkel de semmi értelme. Beszéljen ne mutogasson..
2014. szept. 16. 21:12
9/10 anonim válasza:
Kitoroltek a kerdezo valaszat az elsore? V min vagytok kiakadva ? Nem is latom h irt volna!
2014. szept. 16. 22:38
10/10 anonim válasza:
Igen, kitörölték a kérdező reagálását. Leparasztozta, meg lebunkózta az első válaszolót. Mondjuk, nem értem miért.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!