Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért jobb a tápszer mint a...

Miért jobb a tápszer mint a rendes étel?

Figyelt kérdés

Fiatal kezdő anyuka vagyok, most olvasgatom a dolgokat, hogy is lesz majd, de megdöbbenve látom, hogy nagyon sokáig tápszert adnak az anyukák a babáknak a rendes étel helyett! Ez miért jó?

Azt hittem a természet úgy oldja meg, hogy ha elfogy az anyatej, a baba szervezete zöldségeket, gyümölcsöket, húsokat kíván!

2010. jan. 19. 16:07
 1/5 anonim ***** válasza:
79%

Szia!

Van abban igazság, amit írsz, de mégsem így van. A babának szüksége van a tej alapú táplálékra, ha azt nem kapja anyatejből, máshogyan kell pótolni, mivel a tehén és egyéb állati tejről ilyen-olyan kutatások bebizonyították, hogy még sem olyan jók a nagyon csöpp szervezetnek, ezért kell tápszerhez nyúlni. Arról nem is beszélve, hogy van olyan amikor egyik nap még van anyatej, másnap nincs: nem lehet egyből leterhelni a szervezetét gyümölccsel, zöldséggel, hússal, kell valami átmenet.

2010. jan. 19. 16:13
 2/5 anonim ***** válasza:
52%
Normális esetben a tej nem fogy el a gyermek egyéves kora előtt. (Gondoljunk csak a természeti népekre, ahol a gyerekek akár több éves korukig is szopnak kizárólagosan.) A gyermek szervezete, emésztőrendszere pedig képtelen megbirkózni a felnőttek táplálékával. Ezért ha mégis elfogyna idejekorán a tej, akkor tápszert kell adni helyette addig az ideig, amíg a baba szervezete be nem tudja fogadni az összetettebb élelmiszereket.
2010. jan. 19. 16:17
 3/5 anonim ***** válasza:
66%
ez olyan kis okoskodó kérdés.úgy van,ahogy az első le írja.1 éves korig a napi fél liter tej alapú táplálék kell.arról nem is beszélve,hogy ha te hozzá kezdesz a hozzátápláláshoz,abból még nagyon kevés tápanyagot,vitamint és ásványi anyagot kap a szervezete,így ezt pótolni kell,és ezért kell a tápszer.
2010. jan. 19. 16:18
 4/5 anonim ***** válasza:
0%

annyira unalmas már naponta többször ugyanaz a kérdés....

gyanítom, ugyanaz az ember teszi fel, vagy inkább egy unatkozó, kötözködő gyerek.

ennyire tudatlan nem lehet egy anyuka, mint amilyennek te mutatod magad.

2010. jan. 19. 19:06
 5/5 A kérdező kommentje:

utolsó válaszoló: Te úgy születtél gondolom, hogy tudod... nem találtam a kérdésemre meg a választ ezért feltettem! Inkább ne válaszoltál volna...

A többieknek köszönöm a választ!

2010. jan. 19. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!