Milyen idős korban kezditek valami rendszerhez szoktatni a
gyereketeket? Elsősorban az étkezésre gongolok. Ilyenkor
még mindig igény szerint van etetve, vagy el kellene
kezdeni valami rendszert?
Figyelt kérdés
Nem mindig ugyan abban az időben kel, így mindig máskor eszik. Most 7.5 hós.
2010. jan. 19. 13:26
1/8 anonim válasza:
Az a lényeg,hogy szokja meg hogy felkelés,mosakodás,felöltözés(ahogy csináljátok),és utána hami van.A nagyjábóli sorrend a lényeg,ha időben fél,egy órák elcsúsznak sem történik semmi,csak tudja mi után mi következik.
2010. jan. 19. 13:27
2/8 anonim válasza:
Mi is ugyanannyi idősek vagyunk mint Ti, és nálunk volt rendszer, de amióta hozzátápi van, felborult minden. Akkor eszik amikor kedve tartja, mert amikor esedékes lenne, nem mindig hajlandó, a szopi is csak reggel és este pontos.
2010. jan. 19. 13:35
3/8 anonim válasza:
Ahogy az első hozzászóló mondta, nem lehet pontos idő szerinti napirendet kényszeríteni a gyerekekre, nem is szabad. a lényeg hogy megszokja, reggeli, tízórai, ebéd...este fürcsi, utána a vacsi :)Nálunk is mindig máskor ébred, van hogy 6-kor, máskor 8-kor. :) Csúszik ilyenkor minden, van hogy a tízórai vagy az uzsonna ki is marad. Ez van
2010. jan. 19. 13:40
4/8 anonim válasza:
Szia!
Nekünk 2 hónapos kora óta van rendszerünk,akkor evett nappal 3 óránként(nem én erőltettem)este 7-kor volt az utolsó,az első etetés reggel 7-kor.
10 hónapos korától evett 5x,1 éves korától pedig 4x eszik.
A mi napjaink csak hétvégén vannak picit máshogy,amikor nincs oviban a nagyobb tesó.
Biztos máshogy lett volna nálunk is,ha nem kellett volna 7-kor kelnünk,és minimum 2x elmennünk itthonról.
De első perctől azt néztük neki mikor kell aludnia,ennie,és ehhez alkalmazkodtunk
2010. jan. 19. 14:06
5/8 anonim válasza:
Kinél hogy... de fél év után "illik" rendszernek lennie.
Nálunk 3-4 hó körül áltt be egy nagyjábóli rend.
2010. jan. 19. 14:31
6/8 anonim válasza:
6 hetes a babám és szuperül megy a napirend! :)
Csak az esti fürdés és a masszázs a fix idős, a többi pedig ahogy az első válaszoló írta, sorrendes és remekül beállt szinte ugyan arra az időre! persze még képlékeny, de nem is a percek a fontosak!
Etess igény szerint, de azért szerintem vigyél rendszert a kis életében, neki is jobb, biztonságot ad a gyereknek :) és persze minél előbb kezitek, annál könnyebben tud majd igazodni hozzá
2010. jan. 19. 14:45
7/8 anonim válasza:
születés előtt 9 hónappal :P:) na ez volt a vicc része. az én lányom az éjszakákat (egy 1 óra körüli felkelés/szopizástól eltekintve) szeinte az első perctől végigaludta. a nappali napirend kb. 2,5-3 hónapos korára állt be. igazából a szoptatások időpontját "fixáltam" plusz-mínusz félóra, a többi beállt magától.
2010. jan. 19. 15:00
8/8 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszát. Az én lányom, elég hamar átaludta az éjszakát. Viszont, reggel valamikor 7-kor kel, de van, hogy 9-kor. Napközben 1X alszik, van hogy du 3-tól 1.5-2 órát, de van, hogy 12-től. Ezek függvényében változik az étkezés is. A fix, hogy este 7-8 között van a fürdés, és utána a vacsi. Az alvásról annyit, hogy van mikor este 9-kor alszik el, de van hogy 11-kor. Akkor eszik mikor éhes, nincs szívem felkelteni mert evés idő van, vagy megtömni mikor nem éhes. Kíváncsi voltam, nálatok hogyan működik, hogy sikerül rendszert vinni az életetekbe.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!