Mitől jöhetett ki 4 hónapos anyatejes babámnál az ekcéma? Nem használtunk sem új fürdetőt, sem új mosóport, öblítőt.
Figyelt kérdés
2010. jan. 19. 08:20
1/7 anonim válasza:
Az ekcéma nem csak akkor jöhet ki, ha most kezdesz újat használni. A szervezet egy idő után besokallhat..és csak egy idő után jönnek a tünetek. Írod, hogy szoptatsz..Mennyi tejet iszol? Milyen fürdetőt használsz a babának (akár az elejétől)? Milyen mosóport, öblítőt? Az öblítő és a mosópor sok baba bőrének árt..lehet, hogy az öblítőt el kellene hagyni, helyette ecetet használni és a mosóport is bababarátra cserélni...
2/7 anonim válasza:
Legfontosabb kérdés: fogyasztasz-e te tejterméket?
3/7 anonim válasza:
A fiam a mosóportól ekcémás,és csak pár hónapos korában jött elő.Lecseréltem a mosóport mosószappanra,azóta nem viszket.
4/7 A kérdező kommentje:
Napi 4 dl tejet iszom. Lehet, hogy amiatt van? Akkor semennyit nem lehet inni?
2010. jan. 19. 09:27
5/7 anonim válasza:
Próbáld ki, hogy nem iszol tejet 1-2 hétig! Ha az nem jön be, biztos, hogy a vegyszerek okozzák..Nem minden baba reagál azonnal ezekre!!!! Akár hónapok is eltelhetnek, míg a tünetek előjönnek. Én pl. nyugodtan ihatok tejet, egyik gyerekemnél sem okoz/ott problémát, viszont a mosó- és öblítőszereket meg kell válogatnom.
6/7 anonim válasza:
Ha kipróbálod a tej elhagyását, akkor az összes tejterméket hagyd el (sajt, tejföl, stb!). Nekem ez van, sajnos 2 gyerek tejérzékeny-ekcémás, szoptatás ideje alatt én, utáa ők nem fogyaszthatnak tejterméket. Vígasztaljon, hogy ezt kinövik, ha tényleg erről va szó itt is. De hetekre hagyd el és figyeld, mi történik.
7/7 anonim válasza:
Szerintem ne használj öblítőt, hanem helyette önts ecetet az adagolóba. Az jól kiöblíti a mosóport a ruhákból. Hidd el, nem lesz büdös a ruha.
Az én babámnak is később lett ekcémája, mint kiderült a hiperszuper szenzitív babaöblítőtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!