Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Fogalmam sincs, miből fogjuk...

Fogalmam sincs, miből fogjuk megvenni a babának a cuccokat. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Nagyon el vagyok keseredve, elég rosszul állunk anyagilag, és 3 hónapunk van, hogy megvegyünk a babának mindent. A férjemet áthelyezték a munkahelyén, és most 100.000. ft helyet 60.000-et kap, az én táppénzem is kb. ennyi. Csak a csekkekre elmegy az egyikünk pénze. Nagyon sokat sírok emiatt, teljesen kibuktam. Fogalmam sincs mit tegyünk, ha nem a babának ártanék vele, inkább nem is ennék, csakhogy mindene meglegyen. Segítségre csak anyukámtól számíthatok, mert az anyósomék -bár van pénzük bőven- egy vassal sem segítenek. Mit tehetnék?
2008. aug. 8. 19:44
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Szia

Sajnos mi is igy voltunk es vagyunk is.

Nekunk volt egy lehetoseg,es meg tudtuk venni a babaagyat es pelenkazot,plusz kaptunk hozza babakocsit,es egy utazoagyat is,igy kellett 20 e ft fizetnunk.

De meg az agyba nincs matrac,es sok minden kene meg,de egyenlore nezem,h hol a legolcsobb.Sajnos nekem is mielott kiderult a baba szunt meg a munkahelyem,es a paromnak is januar ota nem megy ugy a munkaja mint eddig,tehat anyagilag mi is nagyon rosszul allunk,de arra gondolok,h ennel mar csak jobb lehet,es hidd el,ha szeretitek egymast akkor mindent el tudtok erni egyutt,es boldogok lesztek.

En mar nem idegeskedem a penz miatt,mert hiaba is teszem,nem lesz tobb sajnos.

Probalj megnyugodni,es amit mar a tobbiek is javasoltak nezz ott korul,mert tenyleg jo aron lehet megkapni nagyon jo dolgokat.

Boldog babavarast kivanok

36 hetes kismama

2008. aug. 8. 21:03
 12/21 anonim ***** válasza:

Ismét a 4. vagyok. Sajnálom, hogy ez a helyzet ott és ez most nem kicsit bosszant. De nem rabolom tovább a helyet a topicod-ban, megpróbálok ennek utánajárni holnap, hogy hogyan is működik ez hivatalosan és lehet, hogy egy kérdést is felteszik itt ezzel kapcsolatban, a táppénzen lévő kismamák pedig majd elmesélik a gyakorlati oldalát.

Szorítok, hogy kicsit rendeződjenek a dolgaid. Remélem, hogy minél olcsóbban megoldod majd a vásárlást és a férjednek tényleg meg kell fontolnia, hogy új munkahelyet keres, vagy esetleg mellékmunkát vállal, mert minél nagyobb lesz a baba, annál kevésbé fogtok ennyi pénzből kijönni. És neked is most a nyugalomra lenne a leginkább szükséged. (Igaz, hogy a másodállás esetében viszont valószínűleg teljesen rád marad majd a gyermeknevelés és a férjed nem tud majd segíteni.)

2008. aug. 8. 21:03
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

szia

nem tudom h meg tudnád e mondni hogy hová valósi vagy, nekem van pár kinőtt rucim most 4 hós a kicsi, meg ajánlottak egy használt babakocsit is, nekem nem kell mert van, szivesen probálnék segíteni

2008. aug. 8. 21:25
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Elég nehéz helyzet, de én is azt tudom javasolni hogy nézz körül a neten, pl: babaszoba.hu, én is vettem ruhákat akár 200 Ft-ért is/db, vagy vannak csomagok is jó áron, és általában jó minőségűek.Találsz itt különböző felszereléseket is, érdemes körülnézni.Ha újat szeretnél akkor érdemes a "hipermarketekbe" többször elmenni, mert nagyon jó áron lehet ruhákat találni, vettem 4db-os bodyt 600-ért, vagy 3 rugdalózót 1500Ft-ért. Egy csomó mindent lehet kölcsönözni, pl mérleg, légzésfigyelő, stb ezeket úgyis max néhány hónapig használod,babakocsiból mi olyat választottunk amihez van hordozó és sporttá alakítható, így lényegében végig kiszolgálja, és jó néhány dolog nélkül (pl sterilizáló) mi is felnőttünk, manapság a kisbaba a legjobb üzlet, szóval nem kell mindent elhinni, ezek nélkül is boldog baba lehet!!!
2008. aug. 8. 21:26
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Szerintem is a neten próbálkozz, sokmindent beszerezhetsz olcsóbban. Én már a terhessgem közepe óta egyedülálló vagyok, meg kellett keresnem mindenből a legolcsóbbat. Nem volt egyszerű. De azért meg lehet.

Figyi, ha elküldöd a címed privátban, szívesen elküldöm azokat a cuccokat, amik nekünk már nem kellenek, az én fiam már 9 hónapos. Ja, tényleg, lehet tudni, hogy fiú lesz-e vagy lány? Mert lányos cuccaink nem nagyon vannak, de sok a fehér, mert én nem nagyon tudtam előre, nem mutatta meg magát rendesen.

2008. aug. 9. 14:20
 16/21 anonim ***** válasza:
Szia! Én írtam a babaszoba.hu-t, most nézelődtem az oldalon és láttam egy 0-3 hós babára való 30 db-os csomagot 4000 Ft-ért. Ha gondolod nézd meg (babaruha 0-1 éves - kínál- 41-50)a képeken nagyon jó állapotúnak néz ki.
2008. aug. 11. 20:55
 17/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Már sokan leírták előttem, de tényleg ne stresszelj rajta, viszonylag kevés pénzből is meg lehet venni a babának valóban szükséges holmikat! Mi megtehettük volna, hogy mindenből újat és drágát vegyünk, de nem akartuk, hiszen a legtöbb babacucc max. pár hónapig van használva, mi baja lehet közben? Sokat vásároltam a Teszveszen és a Vaterán, pl. kiságyat szivaccsal, pelenkázóval 6000 Ft-ért vettünk, de ez most Anyuméknál van, mert egyszer találtunk a Kenguru Goldban 5000!!! Ft-ra leárazva egy Drewex kiságyat, amihez ráadásul elfelejtették felszámolni a kókuszmatracot, szóval nagyon jól jártunk :)

Másfél éves múlt a kisfiam, 70%-ban használt ruhákat veszek neki, a maradék 30%-ot pedig leárazásokon pl. a H&M-ben, C&A-ban stb. Mindenki azt kérdezi, hogy hol veszem a ruháit, mert tényleg nagyon vagányan öltözködik :)

Szóval nem kell félni a használt holmiktól, semmi baja nem lesz a gyereknek! :)

2008. aug. 13. 07:48
 18/21 anonim válasza:

Szia!

Semmi képpen ne keseredj el, örülj a babucinak. Sajnos az unokatesomék is ebben a helyzetben vannak. De mivel Én annyira örültem hogy náluk lesz baba, mivel sajnos egészségügyi okokból nálam nem lehet, igy mi segitettünk nekik, megvan most már mindenük és nekik is használt ruhák vannak persze olyan amin senki nem mondja meg hogy használtak. Ők annyira örültek hogy a babának mindene meglett és hogy nem azon aggódik hogy miből is vegye meg. A kiságy, babakocsi is használtan vett. Ha gondolod van még pár ruha ami neki már nem kellett mert nem tudja most már hova tenni, irj egy üzit és elküldöm neked, persze a ruhák átvannak mosva. Továbbra is egészséges babavárást!

2008. aug. 13. 09:13
 19/21 A kérdező kommentje:
Szia! Köszönöm, nagyon aranyos vagy! Ha megadod az e-mail címed, irok levelet, mert ha nektek tényleg nem kell, szívesen fogadom!
2008. aug. 13. 09:43
 20/21 anonim ***** válasza:

Szia! Remélem még időben írok, csak nem vettem észre hogy írtál kommentet. Ide írd meg nekem a címed: pollypolly87@gmail.com

Amit tudok elküldök!

2008. szept. 25. 14:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!