A pneumoccous ellenni oltásból kétféle van? Van a
kötelező meg amit eldönthetek hogy kell-e?
Figyelt kérdés
Bocsi a hülye kérdésért..de ezt most nem értem
2010. jan. 18. 11:05
1/9 anonim válasza:
Csak a választható van, ebből nincs kötelező oltás. Miért?
2010. jan. 18. 11:09
2/9 A kérdező kommentje:
most nézegettem az oltási könyvét, és ott be van huzva hogy megkapta..meg a prevenar az ennek a röviditése nem?? mert még a kis matrica is bele van ragasztva..tényleg bocsi ha hülyének látszom:D de nem értem akkor se
2010. jan. 18. 11:26
3/9 anonim válasza:
Ez kérhető,de nem kötelező.De mivel már ingyen van kb 1 éve,miért ne kérné a szülő?!Megkapja az 1.oltást 1 hónap múlva a 2.-at,6 hónapos koráig meg kell kapja.
Talán a rotavírus elleni oltással kevered,abból is 2 kell 6 hónapos koráig,de az 2xkb.20eFt.
2010. jan. 18. 11:48
4/9 anonim válasza:
Ez nem kötelező oltás? Kérted? Vagy csak önszorgalomból beadta a doki? Elvileg alá kellett volna írnod a beleegyező nyilatkozatot és tájékoztatót kapni róla... Egyébként általában a kötelezőkkel együtt adják (tehát 2,3 és 4 hónaposan) és utána az emlékeztetőt ismét a 15 hónapossal együtt.
2010. jan. 18. 11:53
5/9 anonim válasza:
Bocs, nem kérdezni akartam! Tehát: nem kötelező oltás!
2010. jan. 18. 11:54
6/9 A kérdező kommentje:
nem nem keverem:)
De akkor elmondom miért nem értem..vittem a 2hós kötelező oltásra, és mikor hazajöttünk megnéztem az oltási könyvét, abba két matrica volt hogy milyen oltást kapott és az egyik matrica a prevenar volt, a másik nem lényeg:D Én ezt nem kértem, persze akartam de akkor ezek szerint beadták neki?? Meg néztem az oltási könyvét és ott van a kötelező oltásnál is alá van irva zárójelben hogy konjugált(pcv), a nem kötelező oltásoknál is ott van alá meg az van irva hogy poliszacharid(ppv)
:D
2010. jan. 18. 11:55
7/9 A kérdező kommentje:
nem irtam alá semmit:) Nem baj ha beadta..csak ugy érdekelne..de majd rákérdezem ha lesz rá alkalmam
2010. jan. 18. 11:57
8/9 A kérdező kommentje:
Jah és még annyit hogy a kötelezőhöz van beragasztva a matrica, nem az egyéb védőoltásokhoz:D
2010. jan. 18. 11:58
9/9 anonim válasza:
Ez érdekes..én is beadattam, de csak 1 helyre írták, a 48. oldalon lévő "Választható védőoltások"-hoz. Az előző oldalon nincs is hely, hogy + oltást be tudjon írni, oda elő van nyomtatva az összes kötelező neve és hogy mikor kell beadatni...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!