14 hónapos a kislányom. A dobozos tejet kell neki forralnom?
Figyelt kérdés
2008. aug. 8. 08:40
1/5 anonim válasza:
Én a kisfiamnak a dobozos ( tartós UTH tejet ) nem forraltam, mindig kék dobozosat vettem neki.
2/5 anonim válasza:
én is másfél %- ost adtam neki sokáig eleinte forraltam de most már két éves igy forralás nélkül issza néha a dobozból.A zacskósat azonban felforralom mert az nem áll úgy el .Szerintem a dobozost nem muszáj csak ne tárold sokáig a hűtőben felbontva
3/5 anonim válasza:
Figyelem!!!
1. Ha UHT tejet veszel, vagy dobozost nem baj ha nem forralod csak melegíted. Ezek ezen az eljáráson már átestek.
2. Házi tejet mindenképpen fel kell forralni, adhatod neki. Ha erősnek érzed lehet hígítani vízzel.
3. Ha boltban veszel tejet NE, mondom NE 1,5%-ost. Ugyan is abban kevés a zsír és így jóval kevesebb zsírban oldódó vitaminhoz és kalciumot jut hozzá. Vegyél inkább 2,8% vagy 3,5% -s tejet.
Dietetikus
4/5 anonim válasza:
Nem kell forralni a pasztőrözött tejet egy éves kor felett. Ha házi tej, akkor igen, de azt még magadnak is forralni kell. Régen a boltokban kapható tejet is forralni kellett. Az alacsony zsírtartalmú tejek nem egészségesek, a gyerekorvosok is a magasabb zsírtartalmú tejet javasolják, a tejzsír nem káros az egészségre, sőt.
5/5 anonim válasza:
Én mindig felforralom mindet. Úgy vagyok vele hogy az a biztos. Én UHT tejet nem adok neki, annak aztán biztos nem sok köze van a tejhez ha hónapokig eláll. De ez az én véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!