Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehet abból maradandó károsodá...

Lehet abból maradandó károsodás ha egy baba pl. leesik az ágyról?

Figyelt kérdés
Kerdesem csak elmeleti.6honapos a fiam de ettol rettegek h esetleg leesik,elesik,akarmi...hallottatok olyan h maradando problema lett belole?
2014. szept. 4. 10:02
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Általában semmi nem tortenik. De persze megeshet, hogy olyan szerencsétlen az esés, hogy pl agyrazkodas, koponya törés, hasonló tortenik. Vigyázni kell es ennyi.
2014. szept. 4. 10:07
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódj, sajnos ez az élet velejárója hogy leesnek az ágyról, elesnek, beverik a fejüket stb... Még csak 6 hónapos, 1 évesen ha elindul frászt fogsz kapni, majd meglátod, napi 10-20 esés, felének nagy sírás a vége, másik felét fel sem veszik... Kisfiam 4 hósan esett le az ágyról, nem lett baja. Utána többször is leesett játék közben, hiába voltunk mellette... Nem lett baja. 1 évesen futásból nekiesett anyuék tégla patkájú kandallójának, a homloka közepén óriási lila folt, fel is repedt neki, azonnal ügyeletre mentünk és kiderült hogy semmi baja nincs, a seb csúnyább mint amekkora nagy a baj...

Mindig arra figyelj, hogy a baleset után azonnal felsír-e. Ha azonnal felsír akkor nincs nagy baj, max látszatra lehet csúnyább a dolog. Ha elájul, szédeleg, hányna stb... akkor azonnal orvos mert nagyobb lehet a baj.

Előre ne aggódj, sajnos ezeket nem lehet kivédeni, másfél évesen már ügyesen tudnak esni.

Kisfiam ma reggel rettenetesen nagyot esett, mindkét kezében keksz volt, futott, megbotlott és mint a filmekben a kaszkadőrök, szuperul vetődött egyet, kekszek a kezében maradtak (azokat muszáj menteni), fejét magasan tartotta hogy ne verje be, majd felállt és futott tovább. Engem levert a víz mert tényleg nagyot esett de ő meg sem nyikkant, megtanult esni. :)

17 hós kisfiú anyukája

2014. szept. 4. 10:13
 3/7 A kérdező kommentje:
Utolso,ezen jot nevettem:-):-):-):-):-)tudom h lesznes esesek persze.veszelyesek a kicsik:-):-):-)
2014. szept. 4. 10:19
 4/7 anonim ***** válasza:
Igen, sajnos lehet. Egy ismerősünk 8 hónapos babája esett le a pelenkázóról (csak egyetlen pillanatra hagyták magára) és olyan szerencsétlenül, hogy maradandó agykárosodása lett. Most negyven x éves és teljes ápolásra szorul.
2014. szept. 4. 10:49
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, de nem attól, hogy leesik az ágyról és beveri a fejét. Általában jóval magasabbról kell esni a babának, mint ahogy írták is, mondjuk a pelenkázóról és komolyabb koponyasérülést kell szereznie. Bár azért alacsonyabbról is eshet nagyon szerencsétlenül, de nem ez az általános. Az én kisfiam esett már le az ágyról. Térd alá ér nekem az ágy, de meg sem kottyant neki. Nagyobbat esik, ha mászás közben ügyetlenkedik és eldől nekiverve a fejét a padlónak. Sajnos lesz még ilyen. Akármilyen figyelmes is az ember, a folyamatos 24 órás őrködés és koncentrálás miatt előfordulnak ilyenek, de magas helyre soha ne engedd a gyereked! Egy pillanatra sem. Ha ki kell menned valahova, akkor tedd le a földre, vagy a kiságyába. Ha a pelenkázón van, akkor meg ott legyél mellette, egy lépést se tegyél. Ha valamiért el kell menned,akkor vedd le a pelenkázóról és tedd az ágyába. Jaj, tudom, ez macera, de a biztonság a legfontosabb.
2014. szept. 4. 12:42
 6/7 anonim ***** válasza:

Lehet baja ha szerencsétlenül esik. Lányom kétszer esett le az ágyról semmi baja nem lett. 11 hónapos de mikor megtanult járni nagyon nagyokat esett sőt volt hogy mászásnál kicsúszott a keze.

Múltkor felmostam a gyerekszobában (parketta) leraktam a szőnyegre hogy ott legyen amíg felszárad, félre néztem egy pillanatrá és utána csak azt vettem észre hogy szalad q parkettán és elcsúszott. A két lába 4 felé csúszott. Halálra rémültem. Semmi baja meg sem kottyant neki.

Ismerősöm babája kb 9-10 hósan leesett a pelenkázóról. Csak a szeme alja lilult be.

2014. szept. 4. 14:09
 7/7 A kérdező kommentje:

Ilyenekre gondoltam mnt amit a 4-es is irt.borzaszo lehet,es utana egeyz eleteben lelkiismeretfurdalasa lesz az embernek.

en sosem hagytam a pelenkazon,mar nem is lehetne mert bepelenkazni es feloltoztetni is alig birom.kesz kuzdelem.:-)

multheten a mi àgyunkon aludt el.ket orat oriztem,aztan mondom gyorsan kiteregetek.korbeparnaztam.nem telt el harom perc hallottam h mocorog,futok be es egy tokeletes bukfencet mutatott be szerencsere a parnara.csak egy kicsit mdgijedt,nem utotte meg magat.akkor fogalmazodott meg a kerdes bennem h mi van ha ugy esik h a gerincere es lebenul v ilyesmi?azota ezen kattogok...

2014. szept. 4. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!