Védőoltás hőemelkedéses babának? Bővebben lent.
3 hónapos a kisfiam, de még csak most fogjuk megkapni a 2 hós védőoltásokat(diperte+prevenal).
Dec. végén kellett volna, de oltás előtti nap megmértem a hőjét, és meglepő módon 37,5 volt (végbélben, levontam a fél fokot). Kicsit tényleg melegecske volt, de nem gondoltam, hogy ennyire.
Akkor halasztottuk az oltást január elejére.
Viszont ezután rendszeresen méregettem, és mindig 37 közeli értéket kaptam. 36,9-37,3 között mozgott, és mozog azóta is a hője.
Múlt héten az orvosunk kivizsgálásra utálata, volt vizelet, vér vizsgálat, hasi UH, minden eredmény jó.
Viszont a hője továbbra is 37 körül van, inkább felette, mint akatta.
Jövőhéten megkapja az oltást, mivel az eredményei jók, de én nagyon aggódom.
A ti babátok kpott már úgy oltást, hogy magasabb volt a hője?
Igen,kapott. most másfél éves, és most is így fog oltást kapni. Ne legyen beteg,tehát a torka se legyen piros és ne szedjen az elmúlt 3-4 napba gyógyszert.
De egyébként oltás előtt megszokták nézni,és ha nem találják egészségesnek nem adják be.
24 éves anyuka
Köszi!
Megvizsgálta már többször is a doki, meg egy másik is, egyikőjük sem lát rajta semmit. Én sem látom betegnek, jó kedvű, jó étvágyú. De úgy láttam adokinak, ő sem tartja normálisnak a hőemelkedést, ezért küldött kivizsgálásra bennünket. Igazából nem érzem rajta a magabiztosságot. Miután megkaptuk a leleteket, csak annyit mondott, hogy jók az értékek, akkor jövőhéten beadja az oltást, ÉS HÁT REMÉLJÜK, NEM LESZ SEMMI BAJ!
Amúgy is szorongós, aggódós anyuka vagyok, és ha még egy doki is ilyet mond.....szóval azt mondjátok, pusztán a hőemelkedés nem okozhat gondot?
Kicsit túlparázod. De ez a normális. Az első esés dráma lesz,utána, ó baba semmi baj...
Én is túl aggódós voltam és vagyok
Ne felejtsd el, a Te gyereked, és Te vagy vele a legtöbbet. Ha Te betegnek érzed vagy látod,akkor tényleg beteg. Nálad jobban műszer se mutat ilyesmit hidd el
Nekem már az első látogatásakor azt javasolta a védőnőm, hogy néha mérjem meg a babám testhőmérsékletét, hogy tudjuk alapjáraton mennyi szokott lenni.
Egyébként nálunk is megvizsgálja a fiamat az orvos oltás előtt, és eldönti, oltja-e. Kérdezz rá bátran mindenre a dokitól, akkor tisztábban látod, valóban az a bizonytalan fajta-e. Mert tényleg fontos, hogy Te megbízz a gyerekorvosotokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!