14 hetes babának adhatok már gyümölcsöt? Ha igen mit?
Ilyenkor még csak anyatej vagy tápszer. Egy ekkora baba szervezete még nincs felkészülve a gyümölcsökre se, és ha adsz neki valamit, abból később problémái lehetnek (pl. allergia). A tápszer is tartalmaz mindent, amire szüksége lehet. Én mindkét gyerkőcömnél kivártam a féléves kort, és csak akkor kezdtem el almalét, reszelt almát stb adni nekik. És érdekes módon még a fekete ürömre se allergiásak. Szóval, szerintem nem szabad siettetni a hozzátáplálást, főleg ha szoptatsz. Ha most elkezded mással etetni, akkor apadni fog a tejed.
Itt van egy cikk a témáról: [link]
Na, most kapok... :) a fiam 11 hetes, koraszülött, és sajnos tápszeres. A dokik a saját és a kórházi is azt mondta, hogy mehet a gyümölcs, alma, barack, sütőtök, aug végén sárgarépa, paradicsom, krumpli...
Én már a héten adtam bébi ételt Hipp-et, alma-banán, alma, barack, sütőtök-alma. Keveset, de szereti és utána még tápszert is iszik. De kell, mert nagyon vérszegény is. Szerintem kérdezd meg a védőnőt, vagy az orvost, de ha mi ehetünk, gondolom nektek sem lesz bajotok. Egyébként a nagyobbik fiamat is 2,5 hónaposan kezdtük etetni, és neki sem volt semmi baja!
Az utolsó válaszolónak:Régen se lettek betegek a gyerekek! pedig akkor nem figyeltek mindenre oda ennyire.Túl felvan fújva már az egész.
Amúgy meg a doki mondta ,gondolom ő ért hozzá nem azért mondta hogy annak örül ha beteg lesz a bébi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!