Mikortól iszik a babátok itatópohárból vagy rendes pohárból? Egy éves babám már el van késve?
Mi cumisüveget egyáltalán nem használtunk, amikor elkezdtem hozzátáplálni, akkor kis üvegpohárból itattam, amit kb. egy évesen már egyedül használt (nem engedte, hogy fogjam).
Én a helyedben megpróbálkoznék vele valahogy úgy, hogy amikor odaültök az asztalhoz együtt enni (mondjuk ebéd), akkor látványosan innék a saját poharamból, aztán mutatnám neki az ő poharát, hogy már nagy fiú/kislány, és hogy ő is igyon ilyenből. Először mindenképpen segítséggel csináljátok, a pohárba pedig max. egy ujjnyit tegyél, így ha mellé megy, sem lesz nagy katasztrófa. Az asztalánál ülős étkezéseknél ezen túl MINDIG pohár legyen, így megérti, hogy már nincs "visszaút", ha mentek valahova, vagy útközben iszik, persze maradhat a cumisüveg, bár arról is talán érdemes áttérni a csőrös pohárra. Viszont a két váltást semmiképp ne egyszerre csináld. Ha már megtanulta szépen a poharat, akkor mehet a "csőrözés", persze fordítva is kipróbálhatod.
Lesz pár kisebb baleset, de ne aggódj, gyorsan megtanulja. Addig ne legyen terítő, és legyen kéznél (papír)törlő...
Jó iszogatást Nektek!
Mondjuk mi sosem cumisüvegeztünk, de fél évesen kapott csöpögésmentes csőrőst. Volt kb 3 nap , mire megtanult inni belőle, azóta azt használja. Egy év előtt, mikor jött a nyár, és a meleg, akkor kivettem a szelepet, akkor megint volt pár nap, mire megtanulta, hogy hogyan igyon belőle szelep nélkül. A poharat is egy év körül kezdtük, most 19 hós, és már szépen, biztosan, tisztán iszik egy kézzel, akár menet közben is pohárból.
Másképp nem megy, mint leöntve, átázva és türelemmel.
Kislányom 6 hónapig csak szopizott, utána amikor elkezdtük a hozzátáplálást én egyből pohárból adtam a vizet, vastagfalú kis egydecisből.Vettem én is varázsitatót, ha úton vagyunk abból igyon, de nem szereti.
Keress te is egy kis poharat, először csak keveset adj neki, és szép lassan itasd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!