Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan és mikor ült fel...

Hogyan és mikor ült fel elöször babátok?

Figyelt kérdés
Segitheti valami ezt a folyamatot? Mert nálunk pl nem tud mibe belekapaszkodni,hogy felhúzza magát. Vagy simán majd fekvésböl felül magától? Vagy ez hogy történik?
2010. jan. 16. 09:39
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem felhúzza magát hanem kiül.Az én babám 6hónaposan ült fel.Kicsit oldalra fordul és ugy kiül.Nem nagyon tudom ezt igy leirni.
2010. jan. 16. 10:28
 2/8 anonim ***** válasza:
Nálunk felállásból történt,8 hónaposan.Kiságyában felállt,majd lehuppant.Aztán onnantól oldalról próbálkozott,persze eleinte csak felállásból ment neki.
2010. jan. 16. 10:46
 3/8 anonim ***** válasza:
Az en babam hasizombol csak egyszer ult fel, elkapta a hajam es ugy belekapaszkodva, de ez egyszer fordult elo, maskor negykezlabbol hatra tolja a feneket, s mivel hatra maszni nem tud, a laba lemarad, s ugy ules lesz belole.
2010. jan. 16. 11:07
 4/8 anonim ***** válasza:
Átmenet volt, de kb 10 hónapos koráig nem ült. Akkor is maximum a térdelve a két térde közé ült be. Most egy éves lesz, és úgy ténylegesen ülni nem szeret! Pedig egyéb mozgásokban nagyon gyors volt, hamar átfordult, ide-oda pörgött, mászott, 7 hónaposan felállt.
2010. jan. 16. 11:43
 5/8 anonim ***** válasza:
10,5 hós volt, a nappaliban a szőnyegen egyszer csak megült magától. Eleinte oldalt támaszkodott, majd anélkül.
2010. jan. 16. 12:51
 6/8 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam 9 hónapos volt mikor felült. Tornásztatni kellett otthon, mert 8,5 hónapos koráig nem ült, nem kúszott, nem mászott, csak tolatott. A torna hatására négykézláb állásból ült fel úgy, hogy hátrahelyezte a súlyát a sarkaira és az egyik lábát előrehúzta. Így Z ülésbe került, majd a másik lábát is előrehúzta.

A babák általában hasról indítanak minden mozgásformát. Hason fekvésből nyomja ki magát négykézlábra és ebből jön a felülés, a felkapaszkodás, felállás.

Kisfiam nagyon utált hason lenni, szerintem ezért is kezdett kicsit később minden mozgást. 10 hónaposan kezdett mászni, 11 hónaposan állt fel, de rögtön elkezdett lépkedni a bútorok mellett.

2010. jan. 16. 15:07
 7/8 anonim ***** válasza:
én babám 4,5 hónapos volt, hasra fordult-4kézláb-popsi kitesz és támaszkodott, mot 7,5 hós oldalavza lépeget, néha magától áll, de még borul :)
2010. jan. 16. 16:06
 8/8 anonim ***** válasza:

9,5 hónapos volt amikor először felült.

Neki mindig az volt az alaphelyzet, hogy a fél oldalán feküdt, az egyik karjára támaszkodva. De ezt már 7 hónapos korától így csinálta. Így is játszott, egy kézzel. Vicces volt, mindenki kuncogott rajta. 8 hónapos korától már szinte ült de azt az egyik kezét mindig mindig lent hagyta. Aztán az egyik este elengedte és két kezébe fogott valamit. Már kétségbe voltam esve, hogy nem akar ülni de csak sikerült. Egyébként ez a ritkább felülési mód, általában négykézlábból szoktak felülni.

2010. jan. 16. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!