Mit kell tudni a 2 hónapos oltásról?
nekünk az egészséges rendelésre kellett menni, én a védőnőmmel beszéltem le azt, hogy mikor, hányra...
szegény kis babóm a hurkás combjaiba kapott szurit, egyet jobbról, egyet balról.
amúgy biztos kellemetlen, de hamar elmúlik ám a bánat :) amúgy 2 hósan gyorsan elfelejtik az ilyen dolgokat még.
még egyenlőre semmi más oltást nem kell ilyenkor kapnia, csak ezt, a nem kötelezőket (bárányhimlő, vagy szájcseppes rota) majd később, de kérdezd meg a védőnődet, az a legjobb.
ja, lehet lázas ettől a szuritól is a kicsi, nálunk volt láz. bár a babák fele nem lázasodik be még ennél. (én biztos voltam benne, hogy nálunk lesz láz, vagyis hőemi. de hát ez immunrendszer kérdése, nem az a jó feltétlen, ha nem reagál erre a baba szervezete) :)
ebből megtudsz pár infót:
ja, egy jótanács, ha elfogadod: ne gyógyszerezd feleslegesen a kicsit, vannak, akik előre (jujj) adnak be lázcsillapítót oltás után. felesleges. ha a kicsinek 38,5 felett lesz a hője, egy fél kúpot (germicid például) lehet neki beadni... (azért is felesleges, mert a láz egy védekező folyamat, és nem káros - csak a nagyon magas láz, de ilyen kis babánál ez nem szabad hogy előforduljon. szóval ne aggódj, ha lesz is kis hőemi, akkor se lesz több 38,5-nél)
mindig a védőnődet kérdezd, az ő dolguk e téren segíteni, informálni az anyukákat :)
ui: ez az oltás semmiség, a baba 2 perc alatt el is felejti a traumát, és ráadásul még jól is fog aludni tőle, szóval ne aggódjon, kedves újonc anyuka :)
Egy hónapja kapta meg, a Prevenartól másfél perc alatt ugrott fel a láza 39,5-re, tehát igen, lehet durvább láz is.
Lázcsillapító kúp legyen otthon. Kb az oltást követő három napban jelentkezhetnek ilyesmi szövődmények.
Emiatt a három hónapos oltást úgy kezdi az orvos, hogy bead egy lázcsillapító kúpot, aztán szúrja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!