Vigyem alvásvizsgálatra?
Szia!
Én elvittem,7 hónapig küszködtem vele,nem aludt,etettem,itattam éjjel,15-20 alkalommal is felsírt.
1 évesen elvittem,ott feldrótozva,géppel a hasán aludt egész éjjel.Azóta csak akkor nem alszik,ha jön a foga:(
2 hónapja várjuk az eredményt.....
És amikor 3-kor megéhezik, megszoptatod vagy tápit kap?
Hm, ha addig is gyakran ébred, de nem jelzi, hogy éhes (vagy szopizni szeretne), akkor nem valószínű, hogy ez lenne a gond. Én inkább a szeparációs szorongásra gondolok, bár az általában később szokott előjönni (ettől függetlenül nem kizárt, hogy nálatok már most van). De az, hogy külön szobában alszik, lehet, hogy belesegít a szorongásába. Pláne, hogy addig nyugi van, amíg ott vagy, de amint eljössz, felébred.
A fogzásra nem gyanakszol?
Még a hirtelen idegrendszeri fejlődés is belejátszhat az ilyen újra-éjszakázásokba; az egyik ilyen ugrás kb. 4-6 hónapos kor között van. A teljeskörő fizikális, lelki és szellemi változások (érzékelés, mozgás, megismerés, társas kapcsolatok stb.) nagyon nagy feladatot rónak az idegrendszerre, ami az éjszakai pihenés ideje alatt nem mindig képes megbírkózni az új információk feldologozásával. Plusz, a fiatal babák alvásmintázata sokban különbözik a nagyobbakétól (és pláne a felnőttekétől), sokkal keskenyebb a határ a mély és sekély alvás között és emiatt sokkal könnyebben fel is ébrednek. Hát még ha közben a pici agyuk is sebesen zakatol.. Szóval ez is okozhatja a keléseket.
Szerintem, még mielőtt elmennél egy alvásvizsgálatra, hívj fel egy szopis tanácsadót. Bár nekik más a fő profiljuk, de sokszor az ilyen jellegű problémára is tudnak adni magyarázatot vagy hasznos tippet, mert gyakran pont az ilyen átfogó pszichés változások okozzák a szopis gondokat is. Ha gondolod, szívesen javaslok konkrét személyt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!