Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vigyem alvásvizsgálatra?

Vigyem alvásvizsgálatra?

Figyelt kérdés
Kislányom 7,5 honapos.Kibujt már 6 foga, 2honapja mászik, 1 honapja feláll, oldalazva lépeget, 6honapig kizárolag anyatejet kapott, azota eszik délben főzeléket, este tejpépet.NAppal összesen kb 2 órát alszik.Problémánk 5honapos kora ota tart, éjjel oránként ébred,kiprobáltam az összeshomeos szert(viburcol,chamomilla, sedatif, lycopodium, stramonium)germicidtől,panadoltol sem aludt mikor beteg volt, külön szobában alszik, van napirendje, alvási rituálé,már a ringatásrol is leszokott,kiprobáltuk azt is h velem alszik egy ágyban, akkor is felébred óránként.Az hogy én hulla vagyok már nem is érdekel, de félek h valami baja van.
2010. jan. 15. 11:25
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
35%
Éhes, szerintem. Hiába adsz neki kaját valamelyik tápértéke nem megfelelő. Nálunk az ebéd volt az. úgyhogy nem biztos hogy a vacsora. Meg kell a napi félliter tejalapú táplálék is, annal hiánya is okzhatja.
2010. jan. 15. 11:30
 2/14 anonim ***** válasza:
76%
lehet hogy nem elég neki az, amit kap éjjelre. Nem minden baba egyforma, én csak leírom a tapasztalataimat. az enyém tápis, de egy ideje észrevettem, hogy a "kijelölt" adag szinte mintha átfolyna rajta. A pépes kajcsikat viszont élvezettel eszi és jól be tud tankolni belőle. Próbáld ki hogy napközben 2-3 alkalommal is pépeset adsz neki, és reggel meg este vacsira tápi vagy tejpép. És hagyd hadd mozogjon sokat, nekik még ez fárasztó(a látszat ellenére) , egy-két óra múlva pihennie kell.
2010. jan. 15. 11:31
 3/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Én elvittem,7 hónapig küszködtem vele,nem aludt,etettem,itattam éjjel,15-20 alkalommal is felsírt.

1 évesen elvittem,ott feldrótozva,géppel a hasán aludt egész éjjel.Azóta csak akkor nem alszik,ha jön a foga:(

2 hónapja várjuk az eredményt.....

2010. jan. 15. 11:45
 4/14 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem is még egy étkezést ki kéne váltani, mondjuk az uzsonnát valami gyümi+krumplira. Vagy az esti adagot kell növelni. Az én babám még csak 4,5 hónapos, tápszeres és esténként eddig 180ml tápszert kapott, aztán ő is elkezdett felébredni éjszaka. Az első ébredésnél kb. 2 óra múlva adtam neki még 60ml tápszert és aludt reggelig. Azóta este 240ml-t kap és alszik, mint a bunda.
2010. jan. 15. 12:02
 5/14 xStefix ***** válasza:
Szopiztok is éjszaka, amikor felébred vagy csak visszaaltatod valahogy?
2010. jan. 15. 12:10
 6/14 A kérdező kommentje:
hajnali 3kor lesz éhes először,addig ha felébred szinte azonnal el is alszik ha ott vagyok a kiságy mellett, de hamár lefekszem az ágyra azonnal ébred.Nem éhes sztem mert este mindig hagy a tejpépből, amikor főzeléket kapott este azt is meghagyta. MOzogni annyit mozog amennyit akar, meg sem áll.Most ebédelt főzeléket de csak nyammogott.
2010. jan. 15. 12:30
 7/14 anonim ***** válasza:
És te csinálod neki a kaját vagy üvegeset kap?
2010. jan. 15. 15:14
 8/14 A kérdező kommentje:
ilyet is olyat is kap.
2010. jan. 15. 18:45
 9/14 xStefix ***** válasza:
100%

És amikor 3-kor megéhezik, megszoptatod vagy tápit kap?

Hm, ha addig is gyakran ébred, de nem jelzi, hogy éhes (vagy szopizni szeretne), akkor nem valószínű, hogy ez lenne a gond. Én inkább a szeparációs szorongásra gondolok, bár az általában később szokott előjönni (ettől függetlenül nem kizárt, hogy nálatok már most van). De az, hogy külön szobában alszik, lehet, hogy belesegít a szorongásába. Pláne, hogy addig nyugi van, amíg ott vagy, de amint eljössz, felébred.

A fogzásra nem gyanakszol?

Még a hirtelen idegrendszeri fejlődés is belejátszhat az ilyen újra-éjszakázásokba; az egyik ilyen ugrás kb. 4-6 hónapos kor között van. A teljeskörő fizikális, lelki és szellemi változások (érzékelés, mozgás, megismerés, társas kapcsolatok stb.) nagyon nagy feladatot rónak az idegrendszerre, ami az éjszakai pihenés ideje alatt nem mindig képes megbírkózni az új információk feldologozásával. Plusz, a fiatal babák alvásmintázata sokban különbözik a nagyobbakétól (és pláne a felnőttekétől), sokkal keskenyebb a határ a mély és sekély alvás között és emiatt sokkal könnyebben fel is ébrednek. Hát még ha közben a pici agyuk is sebesen zakatol.. Szóval ez is okozhatja a keléseket.

Szerintem, még mielőtt elmennél egy alvásvizsgálatra, hívj fel egy szopis tanácsadót. Bár nekik más a fő profiljuk, de sokszor az ilyen jellegű problémára is tudnak adni magyarázatot vagy hasznos tippet, mert gyakran pont az ilyen átfogó pszichés változások okozzák a szopis gondokat is. Ha gondolod, szívesen javaslok konkrét személyt is.

2010. jan. 16. 14:48
 10/14 A kérdező kommentje:
Mi is gondolutunk a szeparácios szorongásra.de az sem vált be h velem aludt, mert akkor mindig érezte tejci illatot és folyton szopizni akart, akor meg azért nem aludt.Meg hát 6 foga van, szoval nekem sem egy leányálom már a szoptatás.Szeretnék vmi megoldást mert 3 honapja oránként kelek és nagyon ki vagyok merülve és félek h az anyatej rovására megy,
2010. jan. 18. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!