17 hónaposan 2x alszik 2-2 órát, ez tényleg baj?
Kisfiam 17 hónapos és kétszer alszik, délelőtt 10-12ig, délután 3-5ig. (plusz-minusz fél óra, 3 óránként alszik)
Éjszaka 10-11 órát alszik, reggel már 7kor ébren van.
Már ketten is megszóltak, hogy ez nem normális. Tényleg nem normális? Kisfiammal mindig is harcolni kellett az alvással, 1 éves kora óta nem kínlódás az alvás, azóta szépen elalszik egyedül és 1.5-2 órákat alszik.
Fél 10kor délelőtt már nyűgös, tudja hogy alvás lesz és nem is ellenkezik egy percig sem. Délután ugyan így. Amúgy nem aluszékony, nagyon aktív, örökmozgó gyerek.
Amíg igényli a kétszeri alvást én nem fogom tőle ezt "elvenni". Vagy?!
Szerintem egyáltalán nem baj, minden gyereknek más az alvásigénye.
Nem értem miért kell ezért beszólni valakinek, meg okoskodni.
A felnőttek sem egyformák, ugyanígy a gyerekek sem.
Szerintem az a nem normális, hogy más akarja megmondani neked, hogy mi a normális.
nem, tök jó :)
enyém fél éves korában volt fent 3 órát :D
aztán szépen nőtt, 10 hónapos korában már csak 1x aludt, 2 éves korában meg csak éjjel. eleinte 12 órát, most már csak 10 óra az éjjeli alvása is... nem bánnám ha mormota lenne ő is :D
Igen, azt tudom, hogy ritka az ilyen de hogy ne lenne normális, én sem gondolnám... Csak elgondolkodtam rajta...
Mi így szoktuk meg, nekem is jól esik 3 óránként pihenni egyet és mellesleg csinálni a dolgaimat, amikor menni akarunk valahova akkor tényleg rossz a kétszeri alvása, de megoldjuk...
Miért lenne baj??
Szerintem az a baj inkább, ha nem alszik.
Az én gyerekeim is kb 17-18 hónapos koruk körül álltak át a nap 1 alvásra, adidg ők is úgy aludtak ahogy a tied!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!