Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez így rendben van? Miért...

Ez így rendben van? Miért várt idáig az orvos? Vagy én vagyok a rossz?

Figyelt kérdés

Kislányomnak 4.napja van állítólag(orvos ránézésre) hasmenéses,vírusos betegsége.3 éjjelen keresztül vizes lepedőbe csavarva sétálgattam a kislánnyal.Kaptunk gyógyszert,valami bélflóra javítót,egy teljes napon át nem ehetett,csak folyadékot kapott,de a hasmenés nem javul.Tegnap óta a kislány tele van apró pici piros foltokkal,allergiának néz ki.Szóltam a dokinak,aki azt mondta álljunk le a gyógyszerrel.MA! vett először törletet,a babám egész nap kiabált,nyűgös volt.

Egyszerűen nem értem miért kellett idáig várni.Szegény idáig a láztól,hasmenéstől,most a kiütésektől és hasmenéstől szenved,és még csak holnap délben lesz eredmény...ha lesz.

2010. jan. 14. 20:01
 1/8 A kérdező kommentje:
Talán csak lelkiismeret furdalásom van,de én nem gondoltam,hogy ez lesz,első babám,éjjel sem vette fel a telefont,amikor már azért hívtam volna,hogy nem megy le a kicsi láza,hiába a fürdetés,borogatás,Nurofen.Miért vártunk eddig...nem értem,azt hittem úgy lesz ahogy mondja,és jobban lesz.
2010. jan. 14. 20:09
 2/8 anonim ***** válasza:
Ez van... Nem törik magukat előre "feleslegesen".
 3/8 A kérdező kommentje:
5 hós a baba..ezt elfelejtettem.
 4/8 anonim ***** válasza:

Pedig ezekkel a hányós-hasmenéses betegségekkel vigyázni kell a kiszáradás miatt! Ha azt veszed észre, hogy egy kicsit aluszékonyabb a baba, akkor azonnal vidd ügyeletre, vagy valamilyen kórházba. Ha kell akkor kerüld ki a háziorvost is, ha ilyen, hogy nem figyel oda! Elméletileg vizsgálat nélkül nem küldhetnek el egyik kórházból sem!!!

Remélem jobban lesz a baba!

2010. jan. 14. 20:20
 5/8 A kérdező kommentje:
Pedig törhette volna magát,mert nem "feleslegesen" kellett kijönnie első nap.Majd legközelebb nem első nap töröm magam,hanem a gyógyulás után.
2010. jan. 14. 20:29
 6/8 anonim ***** válasza:

Nincs rendben, de sajnos ez így működik. Legalábbis nálunk is. Az én babám 6 hónaposan (pár hete) kapott el valamit. Hasmenése volt egész nap, nem sokszor, de enni inni se akart, ezért hívtam a dokit. Nem vette fel, rájöttem hétvége van. Aztán hívtuk az ügyeletet, mondták, ne vigyük ki, mert sokan vannak ( én se akartam, hogy még valamit elkapjunk) sárgarépát ajánlottak, azt adjam neki, meg itassam és tápszert ne kapjon. A sárgarépát csak hígítva ette meg, amit 10 perc után ki is hányt. Gondoltam, biztosan túl mohón ette. Mértem, de nem volt szerencsére láza. Viszont fekvés után 2-3 órával felsikított, próbáltam nyugtatgatni, nem sikerült, fél óra múlva elkezdett hányni. Azonnal vittük az ügyeletre, ott megvizsgálták, még egyszer hányt. Az orvos nem tudta megmondani, mi baja lehet, szerinte túl lett terhelve a gyomra (akkor egész nap talán 200 ml tápszert evett meg). HÉtfőn az volt az első, hogy hívtam az orvosunkat, jöjjön már ki ránézni, azt mondta, nem tud, be van táblázva. Hát ki is akadtam, de szerencsére nem volt a továbbiakban gond, másnapra már mintha mi sem történt volna,evett normálisan (bár csak 3*50ml-ket adtam neki). Azóta megbeszéltem az orvossal, mikor hívhatom, mikor jön ki, és mikor hívjam az ügyeletet. Ez végül is megérthető, hisz ő is ember, neki is van családja, és persze hogy nem éjjel-nappal dolgozik. (hát ezzel az egésszel nem sokat segítettem, csak gondoltam leírom)

NAgyon remélem, a babád hamarosan meggyógyul!

2010. jan. 14. 21:05
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm,hogy leírtad.Én talán csak attól félek,nehogy valami nagy baj legye,bár a láza lement,csak idegesítenek ezek az egész testre kiterjedő kiütések.
2010. jan. 14. 21:13
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem kell várni, ha kritikus az állapota vagy olyan tünetek jelentkeznek, amik nagyon aggasztanak téged. Ha hétvége van vagy épp éjszaka, és az orvosotokkal nem tudsz beszélni, nem biztos, hogy az ügyelet segít (perzse lehet velük próbálkozni telefonon, hogy jöjjenek ki, ne neked kelljen odavinned a babát) akkor írány az ügyeletes kórház (szerintem még mindig jobb, mint idegeskedni és ha ne adj isten rosszabbodik a helyzet, akkor önmagadat vádolni).

Ez saját tapasztalat, én tettem már így.

3 hós baba anyukája

2010. jan. 15. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!