Ti mit szóltok ha a gyerkőcötöket erősen megszorítja, megöleli más kisgyerek?
Kisfiam 17 hónapos, imádja a gyerekeket de sajnos nagyon ritkán találkozik velük. Ilyenkor nagyon erősen szorítja őket, az elmúlt két hétben két esetünk is volt, az egyik kisfiúnak a vállát nagyon szorította (ölelés gyanánt) és piros lett neki hiába értem oda időben, a másik kisfiúnak a nyakát fogta meg és szorította magához, a kisfiú sírva fakadt...
Nagyon szégyenlem ilyenkor magam, a kisfiam amúgy nem egy vadorzó, velünk is szépen bánik, nem csapkodós vagy verekedős, minket szépen ölel, mégis annyira bevan zsongva a kisgyerekek láttán hogy azonnal ölelni akar és szorítani.
Sajnos nincs lehetőségünk gyerekek közé menni, itt a faluban kevés a gyerekes szülő, a gyerekeik akkor alszanak amikor az enyém ébren van és fordítva... Játszóház és társai 20-25km-re vannak, bár autónk van, nem tudok annyit tankolni hogy akár hetente egyszer elmenjünk. A játszótérre hiába megyünk, nincs kisgyerek lent soha mivel ők olyankor alszanak...
Szóval megvagyok lőve, annyi hogy 2 hónapon belül meglesz a kistesó, egy idő után ő jó játszó társ lesz a kisfiamnak.
A lényeg, amit szeretnék kérdezni, hogy ti ilyen esetben ha nagyon megszorítja a gyerkőcötöket egy másik kisgyerek, nagyon mérgesek vagytok? Utáljátok ilyenkor a másik gyereket és anyukáját? :)
Kisfiam is kapott egy pofont a héten, a másik kisfiú nagyon irigy volt és az összes labda neki kellett, kisfiam egyet akart tőle kérni, mire a kisfiú arcon vágta. Persze nem örültem neki de úgy gondoltam hogy ez is a tanulás része... :S A kisfiú anyukája egyből reagált és megbeszélte a kisfiúval hogy ilyet nem szabad.
Pont a múlt héten volt egy ilyen esetünk.15 hónapos kislányom van.Játszótéren voltunk,homokoztak.
Egy 2 év körüli kisfiú szeretgette meg a lányomat.
Úgy megölelte,megpuszilta,hogy a kislányom fenékre huppant.
Persze egyből nekiállt sírni a drága.Oda szaladtam én is,meg a kisfiú apukája is.Mondtam a lányomnak,hogy csak meg akarta szeretgetni a kisfiú,és hogy ne sírjon,nem bántja.
Apuka is mondta a kisfiának,hogy a kislány még pici,és óvatosan kell szeretgetni.Együtt odajöttek,és megsimogatták a lányom,olyan gyengéden,mint egy kis pihe. :)
Egyáltalán nem csináltam belőle ügyet.Úgy érzem meg lehet különböztetni,hogy egy gyerek szándékosan akarja "bántani" a másikat,vagy csak túlságosan rajongva szereti.
Itt az utóbbi állt fent.Semmi probléma nem volt utána,játszottak tovább. :D
ez teljesen átlagos dolog,ők még nem tudnak beszélni ,igy máshogy fejezik ki az érzelmeiket-(ezért is harapnak például)
légy mindig résen-és tanitgasd,hogy simogatunk inkább
17 hónapos és még kétszer alszik nappal???
Ez nagyon nem normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!