Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit eszik 7-8 honapos babatok?...

Mit eszik 7-8 honapos babatok? Milyen fozelekeket? Rantassal? Izesitetitek? Husokbol mit adtok? Hogyan? Pepesen vagy darabosan? Adtok mar a kezukbe kekszet, zoldeseget ilyesmit?

Figyelt kérdés
2010. jan. 14. 13:36
 1/4 anonim ***** válasza:

repa, krumpli, cekla, zeller, tok, cukkini, s. tok..

alma, korte, banan, meggy..

Fozelekeket turmixolom, es keverem pl. alma-sutotok, krumpli-cekla+anyatej, cukkini-krumpli...

Kekszet szoktam adni neki had majszolgassa :) de vigyazni kell mert leharapja a darabokat (pedig meg nincs foga) es megakadhat a torkan.

Ugy tudom, hogy darabosat csak ha van foga akkor lehet.

2010. jan. 14. 14:06
 2/4 anonim ***** válasza:

Én nyers sárgarépát adtam neki rágcsálni. Kekszet is, babapiskótát, kenyeret, kiflit.

Mivel én csak a csirke húst eszem, ezért a fiam is csak azt kap, ja meg néha lazacot. Ezt én a főzelékeibe főzöm bele és az egészet turmixolom. Ha túl hígra sikeredett, akkor rizslisztet szórok bele turmixolás közben, így nem lesz csomós. Sima lisztet is szoktam néha használni. Van amikor étolajat, van amikor tea vajat teszek a főzelékébe.

A brokkolit és a karfiolt szereti a legjobban, abba egy kis szerecsendiót szoktam reszelni. Szereti még a spenótot, cukkínit.

2010. jan. 14. 14:52
 3/4 anonim ***** válasza:

Kisfiam még nagyon cicis, de ezeket a kajákat már eszi, csak nem 500 ml-t egy nap, hanem összesen 400 ml-t. De így is magára szed 350-400 grammokat havonta, most 8900 gramm 74 cm (8 hónapos múlt pár napja.)

Főzelék, amiket otthon elkészítek neki:

gesztenye-krumpli-csirkével

karfiol-fiatal gyöngyi tyúkkal

sütőtök-sárgarépa-kölespéppel

cékla-krumpli-csirkével

vegyes főzi-marhával

cukkini-krumpli-májjal

tökfőzelék sertéssel

salátafőzelék-csirkével

sóskafőzelék-gyöngyivel

Sárgaborsó-sertéssel

Brokkoli-csirkével

Gyümölcsök közül:

Frissen:

alma, körte, banán, mandarin

Üveges:

őszibarack, sárgabarack, szilva, málna, áfonya, eper,

És persze a pépek---ezeket szoktam gyümölccsel ízesíteni_

rizspép, kölespép, tejpép

És te?

2010. jan. 14. 17:44
 4/4 anonim ***** válasza:

És azt kihagytam, hogy szoktam ízesíteni is. A következő dolgok kerülnek a főzelékbe, persze mindegyikből kicsi, épp hogy csak, de a mi védőnőnk szerint 8 hónaposan már nyugodtan adhatjuk csínnyával:

só, cukor, túró, tejföl, joghurt, sajt, liszt,

Turmixolok, mert nincs még fogunk. Kekszet és zöldséget nem adok még.

2010. jan. 14. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!