Tudtok olyan péksüti receptet aminek a tésztáját letudom fagyasztani és reggelente megsütve odaadhatom 2 éves kisfiamnak?
Én készen fagyasztom ezt: [link]
Néha a tésztájából croissant, néha medvehagymás kocka készül, és frissen, ha kihűltek, azonnal mennek megfagyni. Egyesével olvasztom. Nálunk a lányunk tejallergiás, így csak házit tudok neki készíteni (ez is mandulatejjel és margarinnal készül pl.).
Köszi a válaszokat. Igen, tudom hogy van elősütött, én is vettem régebben a Metroban, nagyon finomak is csak ritkán találok jó áron.
Köszönöm az eddigi segítséget, kedves első, amit linkeltél az nagyon tetszik.
Szia! Én leveles tésztát szoktam venni, ebből mindig van a fagyasztóban. Este kiveszem a hűtőbe, reggelre felolvad.
Több féle péksütit szoktam csinálni:
Hosszú csíkokra vágom, virslire rátekerem sajt és tojássárgája a tetejére.
Vagy 3szögeket vágok, megtöltöm azzal ami van, sajt,sonka, szalámi, bacon és croissant formára hajtom. Tetejére szintén tojás+sajt.
Lehet ugyanezt édesre is, lekvárral, gyümölcs a közepébe stb.
Kb 10perc alatt kész a sütőben és nagyon szeretjük.
Ahogy már írták előttem, nem kell bonyolítani, bármilyen pékárút lefagyaszthatsz.
Mi hetente egyszer elsétálunk az Aldiba, veszünk friss pogácsát, itthon megy be a mélyhűtőbe,reggelente mikróban fél perc alatt ki lehet olvasztani és puha meleg, mintha akkor sült volna.
Próbáld ki, ha nem jön be (amit kétlek :) ), akkor meg valóban fagyassz le nyers tésztát.
Ui.: Persze töltött pékárúnál a tölteléktől függ, hogy működik-e a dolog, túrós batyut én nem fagyasztanék mert szerintem kiolvasztásnál vizesedik a túró, de csokis croisan isteni kiolvasztva, ahogy folyik belőle az a meleg töltelék... nyammm... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!