Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a véleményetek, ha egy...

Mi a véleményetek, ha egy baba az Erzsébet nevet kapja? Nem túl régimódi?

Figyelt kérdés
2014. aug. 13. 22:34
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
64%
mindig olvasom a fiatalos különleges nevekre, hogy "jaj szívatni fogják szegény gyereket". hát nem, pont hogy az Erzsébettel fogják szegényt szívatni.. már a mi korosztályunkban (25 vagyok) is szívatták a bunkóbbak a Kálmán és József évfolyamtársaimat, akkor a most felnővő korosztály hogy fogja? félreértés ne essék nem a szívatással értek egyet, csak sajnos tapasztalat/ilyenek az emberek...
2014. aug. 14. 13:38
 22/27 anonim ***** válasza:
45%

Nálunk senki sem csúfolta az Erzsébeteket, Istvánokat, Pétereket. De ne tudjátok meg mit kaptak a Mannák, Zsolnák, Elzák.

20/L

2014. aug. 14. 13:52
 23/27 anonim ***** válasza:
56%

Én azt nem értem, aki mondjuk Bettinek becézné, mert legalább az normálisan hangzik, akkor az miért nem adná inkább eleve a Betti nevet? Miért kell megverni a gyereket egy nem túl jó névvel, amit lehet jónak is becézni, de alapból nem az, és a legtöbb embernek az eszébe sem fog jutni.

Ez olyan mint a Mihány, nekem a Misi tetszik, de azért nem bäsztäm ki a gyerekkel, hogy Mihály, csak mert a beceneve vállalható.

2014. aug. 14. 14:11
 24/27 anonim ***** válasza:
38%
Utolsó. Talán azért mert a Betti becézésnek jó, de önálló névként komolytalan. És a szülőben van annyi jószándék hogy nem szúr ki a gyerekével.
2014. aug. 14. 14:13
 25/27 A kérdező kommentje:

Kedves mindenki! Köszönöm h leírtátok a véleményeteket! Kedves utolsó! Köszönöm szívemből szóltál. 28 éves vagyok, s senkit nem csesztettek az osztályban mert István, Erzsébet, Mihály a neve... Igazából a mi korosztályunkban nem is voltak sokkal extrább nevek a Nikolettnél és Andreánál....

Másik: Nem vagyok az a nagy hangú magyarkodó, aki minden reggel nemzeti zászlót von fel a háza udvarán DE! Az idegen hangzású nevektől falra mászom.pl.: Lizett. Na nekem meg ez nem tettszik, meg a Betti sem... Tényleg komolytalanok és a vezetéknevéhez (mely eléggé magyaros hangzású) baromira nem megy! Az Erzsébetből alakult ki mind a kettő. Tehát: Az Erzsébetnek megannyi becézése van!!! Természetesen ott vannak a kevésbé előnyös becézések is, mint pl. Pöre... (grr) Nade majd eldöntjük h melyik illik hozzá, és úgy hívjuk majd.

2014. aug. 15. 13:30
 26/27 anonim ***** válasza:
42%
Borzalmas,utálni fogja,csúfolni fogják. Rengeteg régi és magyaros név van ami nem öreges és otrombán randa.
2014. szept. 30. 18:04
 27/27 anonim ***** válasza:
35%

"Talán azért mert a Betti becézésnek jó, de önálló névként komolytalan"

A Betti a Bettina becézése, esetleg a Bernadetté. Egyik sem olyan szar mint az Erzsébet. Én továbbra sem értem, hogy mi értelme úgy adni egy béna nevet a gyereknek, hogy egy tök másik név becézésével becézed, mert legalább az jó.

Aki szerint meg külföldön is jó, mint Elizabeth, az felejtse ezt el, mert külföldön is Erzsébet leszel minden okmányodban és ugyanúgy mindenki kancsalítani fog a koncentrálásban miközben próbálja leírni vagy kiolvasni, attól függetlenül, hogy te szépen el tudod magyarázni, hogy ez amúgy az Elizabeth megfelelője akar lenni.

2014. szept. 30. 22:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!