Ha a baba csak rágja az ujjacskáit és csak néha szopizza, akkor lehet azért mert viszket a foghúsa? Ha kibújnak a fogacskái elmarad?
Figyelt kérdés
Szoktassuk cumira? Nem nagyon akarja elfogadni, erőltetni semmi szín alatt nem szeretnénk, de az ujjszopás sem lenne a legjobb megoldás.2008. aug. 6. 09:27
1/4 anonim válasza:
Nem írod mennyi idős a babód. Van akinek már három hónapos korban beindul a fogcsírája. A cumit a mi babónk is kiköpi, és ő is az ujját ill. az öklét szopizza. Most három hónapos. Erőltetni nem szabad a cumit, de hogy valamit szopizni fog az tuti. Én tiszteletben tartom a gyerekem kívánságát és mivel neki a kezére van szüksége hát akkor szopizza azt. Egyikről sem könnyű leszoktatni, de én még se cumizó, se újját szopó felnőttel nem találkoztam. Ha a foga jön azt könnyen ki tudod deríteni, mert ha benyúlsz a szájába és végig húzod az ujjadat a fogínyén és neki az kellemetlen akkor tutira a foga jön. Arra meg ír a doki oldatot ami elérzésteleníti, ha meg nem fogzik akkor neki egyszerűen csak a kezére van szüksége.
2/4 anonim válasza:
Ha a baba eddig nem cumizott , már ne is tegye, mert a keze ott van ha kell, a cumit meg el tudják tőle venni, meg kiesik és nem találja-ez pedig stresszforrás lehet.
Azokra a babákra akik az elejétől cumiznak, nem érvényes.
Lehet hogy jön a foga, de lehet hogy csak felfedezte, hogy ezt is tudja csinálni.
Nyugodj meg ha kint lesznek a fogai nem fogja így csinálni, mert ő sem akar fájdalmat magának.
3/4 A kérdező kommentje:
3,5 hónapos
Ha benyúlunk a szájacskájába akkor nem zavarja, inkább örül neki, hogy rághat valami nagyobbat gondolom, mint az ő kis ujjacskái. Olyan mintha tényleg viszketne neki, mert sokszor a szájprémjét szívja befele, de sokszor az az érzésem, hogy csak reflexből kapja be a ujjait/öklét.
Köszönöm a válaszokat.
2008. aug. 6. 09:48
4/4 anonim válasza:
Szia nekem is a 7 hetes kisleányom ezt csinálja,de nálunk biztos nem a foga végett.Sokszor annyirra rágja a kezecskéjét hogy hányingere van tőle.Sajnos a dudit elsem veszi.Én sem erőltetem.Nemtudom miért de annyirra nyálzik,naponta többször öltöztetem.Szerintem nálatok lehet a fogak végett.Nekem a kisfiamnak 9 hónapossan jött ki az első foga,jó nehezen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!