Hogy tetszik az Allegra név?
Külföldön születő babának, külföldi vezetéknévhez lesz (szóval nem egy "Kovács Allegra" típusra gondolok). Szeretném, ha mindenhol emészthető lenne, itthon is, kint is, és ez az, ami nem tér el írásmódban egyáltalán, jól megy a vezetéknévhez, és mindkettőnknek nagyon tetszik.
Nektek mi jutna eszetekbe a névről?
#1, igen, tudom, erre én is gondoltam. Egyébként magának a névnek a jelentése is az, hogy vidám/élénk, és ugye olasz eredetű. Engem speciel ez nem zavar.
#2, ha nem mondod, sosem jut eszembe a gyógyszer :) Mondjuk ez itt kevésbé mérvadó.
Furcsa. Manapság már mindenféle neveket adnak, szóval elfogadható.
Nem tetszik a hangzása, nem is tudnám nagyon becézni. Alle, Ali , Legi? Nekem az allegro jut rögtön róla az eszembe. De ha jól tudom van egy Allegra mevű allergia gyógyszer. Én nem adnám gyereknek ezt a nevet, de még állatnak sem, de nem raktam múlik. Ha a szülőknek tetszik, akkor jó. De abba is érdemes belegondolni, hogy lehet végig fog szenvedni a neve miatt, ha csúfolják meg ilyenek..
Hű, nem gondoltam, hogy ennyire negatív lesz a csengése :) Mondjuk ez persze nem változtat a véleményünkön, szerintem ugyanúgy egy lágy, dallamos, nőies név, pozitív jelentéssel.
Köszönöm a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!