Tudtátok, mibe vágtok, amikor gyereket vállaltatok?
Én is egyetértek az utolsóval, mert nekem is folyton panaszkodnak, és ehhez képest sokkal jobb az egész. Bár, mások panaszkodtak egyetem alatt is, munkahelyen is panaszkodnak, panaszkodnak a párkapcsolatukról, családjukról. Nekem meg mindezzel szerencsém volt.
Én azt hittem, sokkal rosszabbul fogok kinézni szülés után, de nem. Azt hittem, hogy nehezebb lesz ez az egész, de szerencsére van sok segítségem, és a cégem is nagyon támogató.:) (van saját bölcsink, ovink, ez nagyon biztató)
Én azt hittem, hogy minden cuki babaruhákról, közös szuper programokról, sok játékról fog szólni. Én nagyon elvoltam tévedve.... Nem volt mostanában kisgyerek a családban sem baráti körben, így egész más képem volt az egészről.
Aztán jött a valóság... a nem alvás, a hasfájás, a sok sírás, a gátfájdalom, ezek mellett a háztartás, főzés és még legyek jó fej a férjemmel is...
4 hetes volt a kisfiam amikor annyira kibuktam hogy egész héten sírtam, éjjel nappal, kikészültem, idegileg-testileg-lelkileg...
Aztán fel kellett dolgoznom a nagy pofára esést, 1 éves volt a kisfiam amikor azt mondtam hogy na talán most már jól vagyok.
Másodiknál már igen ;)
Viccet félre téve, amikor problémás napunk van, azt elég nehezen élem meg, sokszor vagyok fáradt, türelmetlen is szoktam lenni (főleg mikor a 4,5 éves huszadjára is megkérdezi, hogy mi????), de összességében nem sokkal nehezebb mint amire számítottam.
Köszönöm a válaszokat! Jöhetnek még beszámolók, hogy mit hittetek másmilyennek. Tudom, hogy erre aztán végképp nem lehet minden szempontból felkészülni, kaptam nemrég egy kis ízelítőt belőle a húgom által, mikor meglátogattam 10 napra (egy családnál lakik, 2 éves a kisfiú, akire vigyáz), és bár tudtam, hogy tényleg elég egyformán telnek a napok, de azért arra nem számítottam, hogy tényleg ennyire ki tudunk csúszni a szimpla teendőkkel, még úgy is, hogy ketten voltunk rá (legyen kész az ebéd, felöltöztetve a gyerek, séta, alvás, kajakészítés, stb.), nem is tudom, hogy egyedül hogy fogok tudni norálisan elmenni wc-re:D
Férjem is jóval rózsaszínebben látta korábban már magát a terhességet is (még csak tervezzük a babát), aztán felvilágosítottam pár dologról, amiről először nem akart tudni, de aztán belátta, hogy van, amire érdemes felkészülni. Emlékszem, hogy nevettünk még 1-2 éve ezen a képen: [link]
Na, mostmár annyira nem vicces:)
mivel én egyedül kényszerültem vállalni, fel voltam készülve a legrosszabbakra, hogy segítség nélkül, fájó sebekkel, félhullán, kialvatlanul, lakásba zárva kell ellátnom egy teljesen rám bízott babát.
ehhez képest, 3. napra volt tejem, nem fájt semmim, sőt 3 nap múlva hasam sem volt, a kórház sokat segített rendszert beállítani, magabiztosan mentünk haza.a légzésfigyelő is megnyugtat.rámtalált pár régi rokon.
én most is élvezem a babázást.
egyzser estem kétségbe, amikor nagyon sokat sírt és már mindent próbáltam és úgy éreztem tehetetlen vagyok abban, hogy elmúlasszam a baját, fájdalmát, amikor végre csend lett, akkor jött ki rajtam és elsírtam magam.
és még au pair koromból meg pont arra voltam büszke, hogy pikk-pakk elmúlasztom a babasírást, mindenre ráérzek. erre az én babámnál..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!