Újszülöttnek milyen teát lehet adni?
Mar a korhazban is ahonnan hazajottunk bevezettek h 3kor nem adtak neki lefejt tejet hanem vizet, mert h had pihenjen a pocakja. A limonadet pedig mar az itthoni haziorvosunk mondta, h mivel tobbet szopizik mint az eloirt adagja, igy a belei birjak a tempot ezert hagyjak ki egy etetest.
Nekem se tetszik a limonade sot elotte sohasem hallottam ilyet. Csak mivel korababa triplan feltem s tamaszkodnek azborvosi segitsegre. De ezzel most nem ertek egyet.
Neked hanyadik hetre szuletett a babad?
Szoval csak aggodom nehogy baja legyen a hasanak. 50et evett a korhazban 2 hete, most meg mar min 70et szopizik, de volt b 100at.
Es nagyon szepen koszonom a valaszokat!!!
Nekünk a kórházban az volt a rendszer, hogy 2 óránként kellett etetni éjjel-nappal. Ha nem szopta meg az előírt adagját akkor pótolták neki szondán keresztül. Hazajövetel előtt mondta az orvosunk, hogy ha nem ébred 2 óránként ne keltsem fel, de 3-4 óránál többet egyenlőre e hagyjunk ki szopi nélkül. A babád úgyis tudni fogja, mikor elég neki, mikor nem akar enni. Egy korababa másképpen fejlődik, mint az időre jött babák. Kislányom a 4 hónapos korára nagyobb volt mint a nagykönyvi átlag, addig havi több, mint 1,5 kilókat hízott. Aztán szépen lassan leállt a nagymértékű súlygyarapodása ahogy sorban hagyta el a szopikat.
Én a helyedben biztos nem adnék neki teát és társaikat, hanem ha kér megszoptatnám.
nekem is azt mondta az orvos h ne etessem éjszaka 8 hetesen, mert h többet eszik a kelleténél, meg h neki már át kell aludni az éjszakát, adjak neki vizet teát, de én nem kínoztam h éhezzen vízzel nem fog jól lakni... 1-2 hét múlva magától abbahagyta az éjszakai evést. Azóta is átalussza az éjszakát, 4 hós koráig mindig is többet evett mint az előírt pedig nem is volt koraszülött és nem kis súllyal született.... 4 hónapos kora óta meg kicsit kevesebbet eszik mint ami a nagy könyvben meg van írva!
én biztos adnák neki éjszaka is enni... biztos nem adnék neki vizet meg várnám meg mire az ordítás közben elalszik.
A koraszülött babás anyukától kérdezném, h mekkora súllyal jöttetek haza és mennyi volt az előìrt adagja?
Otthon aztán mennyit szopizott egy evésre?
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!