Mennyibe kerül a Meningococos C elleni védőoltás? Van rá támogatás?
Meningococcus baktérium okozta agyhártyagyulladás ellen
A meningococcus baktérium által okozott betegség klinikailag két formában jelentkezhet: agyhártyagyulladás illetve vérmérgezés (szepszis) képében. A két forma gyakran együtt jelentkezik. E baktériumnak több típusa van (A, B, C, Y stb.), Magyarországon a leggyakoribb a B és a C, évente 20-100 ilyen megbetegedés fordul elő. Kétféle védőoltással rendelkezünk ellene: az un. poliszacharid vakcinák, melyek az A és C típus ellen védenek (2 évesnél idősebbek számár adhatók, a védettség időtartama kb. 3 év, a védettséghez elég egyetlen oltás), és az un. konjugált vaccinák (2 évesnél fiatalabbaknak is adhatók, hatásuk hosszabb, de csak a C típus ellen védenek, egy éves kor alatt 2 vagy 3 oltás szükséges a védettség megszerzéséhez).
Társadalom-biztosítási támogatásban kizárólag a két évesnél fiatalabb gyermekek részesülhetnek. Csecsemőknél a támogatás 70%-os, 1 évesnél 50%-os.
MENINGITEC® Konjugált Meningococcus C vakcina
Ára : 6405 forint + esetleg a beadás díja.
Szia!
A kisfiam szeptember végén kapta meg az oltást. Nem emlékszem pontosan, de 2500-2600 Ft körül volt. Szeptember elején felírta a dokinéni, ki is váltottuk még az első szülinapja előtt, de csak azután kapta meg az oltást, miután betöltötte az 1 évet. Így megkapta a magasabb támogatást rá, de mégis csak 1 oltás kellett neki. Dokinéni ajánlotta, hogy így csináljuk. A hűtőben volt 2 hétig a vakcina.
Hát én nem tudom. Kérdezz rá, mert szerintem Te teljes árat fizettél érte.
1 vagy 2 vakcina?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!