Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Már duplájába kerül a meningoc...

Már duplájába kerül a meningococcus védőoltás?

Figyelt kérdés
Jövő hónapban megyünk a meningococcus védőoltás utolsó (harmadik) adagját beadatni, és most szólt a védőnő, hogy már nem csak az oltóanyagot kell majd megvenni, hanem a doktornőnek is kell adni pénzt, azért, hogy beadja. Annyit, amennyit fizettem a receptért. Tavaly nem így volt.
2010. jan. 10. 22:30
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Múlt héten adattam be és csak a receptért kellett fizetnem. 1 db volt 2600 Ft körül. 5 hós a kisfiam.
2010. jan. 11. 14:51
 2/17 A kérdező kommentje:
Akkor nem értem! Azt mondta a védőnő, hogy ez egy új rendelet és ők is fel vannak háborodva, de nincs mit tenni! Érdekes!
2010. jan. 11. 20:27
 3/17 anonim ***** válasza:

Most lehet, hogy hülyeséget fogok kérdezni: nem a pneumococcus elleni védőoltásra gondoltál? Mert szerintem az áll több oltásból. Mi decemberben (15 hónaposan) kaptuk az utolsót és akkor még tényleg nem kellett fizetni sem az oltóanyagért sem a beadásért.

Előtte 1 hónappal kaptuk meg a meningococcus ellenit, ami csak 1 oltás volt. 2-3000 Ft körül volt az ára + 1000 Ft a beadás.

2010. jan. 12. 23:38
 4/17 anonim ***** válasza:
most ez komoly hogy pénzt kérnek a beadásért, mi eddig minden ajánlottat beadattunk, de sose kértek pénzt érte az orvosnál, ma kapta a menjugate 2. adagját,ami 2600 volt de mást nem kellett fizetni, szerintem le akarnak nyúlni bennetek
2010. jan. 12. 23:43
 5/17 A kérdező kommentje:
A meningitis elleni védőoltásra gondolok, ami 3 részből áll, a pneomococcus az 4-ből. Legalábbis nálunk. Úgy nevezte ezt az utolsó, harmadik oltást a védőnő, hogy emlékeztető oltás. Eddig, a másik kettőért nem kellett fizetni a doktornőnek, csak a receptért, de most, az utolsónál már a doktornőnek is kell adni pénzt. Akkor ez milyen rendelet, ha egyiknek így kell, másiknak úgy?! Azt hittem, hogy ez valami új, idén bevezetett törvény szerint van. Azért kérdezem, hogy adatta már be valaki idén ezt az oltást, és ha igen mennyibe került?
2010. jan. 13. 00:00
 6/17 anonim ***** válasza:
Ma megyek a védőnőhöz és ha nem felejtem el akkor rákérdezek!Az én fiamnak is ebben a hónapban adják be és pár napja váltottam ki 2300ft volt.De szerintem nem kérnek pénzt érte!De nem ez az oltás amit ha egy éves kora után adatsz be akkor csak 1 db kell belőle?
2010. jan. 13. 07:34
 7/17 anonim ***** válasza:
Szia! én ezt találtam: [link] Szerintem orvostól függ, hogy kér-e + pénzt a beadásért vagy sem. Nálunk a nem kötelezők beadásáért nem kell fizetni, csak az oltóanyagért..
2010. jan. 13. 07:56
 8/17 anonim ***** válasza:
Nem kötelező védőoltásokat 2000ft-ért adják be.Legalábbis nállunk szegeden.Egyedül a PREVENÁR volt teljesen ingyenes.
2010. jan. 13. 10:04
 9/17 anonim ***** válasza:
7:34 vagyok!Megkérdeztem a védőnőt és azt mondta,hogy orvostól függ!Valaki elkéri valaki nem,nálunk szerencsére nem kell fizetni érte.
2010. jan. 13. 10:11
 10/17 anonim ***** válasza:
Mi a rota beadasat is ingyen kaptuk,jelenleg nem tudok arról,h nálunk (Érd-Pest megye) azert is kellene fizetni,h bead egy nem kötelező oltást...ez a doki munkaja,feladata,dolga nem ?! Bár ma már semmire nincs biztosíték,én akkor dobtam magam majdnem hanyatt,amikor elkért 3ezret azert,h a kórház után kijött a babat megnézni,ami ugye kötelező és mindnekinek jár(na) ...
2010. jan. 13. 10:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!