Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek hogy érjem el,...

Szerintetek hogy érjem el, hogy jobban aludjon a kislányom éjszaka?

Figyelt kérdés
20 hónapos kislányom mèg egyetlen èjszakát sem aludt vègig.tudom,hogy az èn hibám,mindig megszoptattam ha felèbredt.kezd már kicsit fárasztó lenni,hogy minden èjjel 2-szer,3-szor èbred.hétvégén nagyon szeretnénk kicsit kikapcsolódni,muszàj kim ozdulnom,kb.ejfeleg.mit javasoltok?
2014. júl. 28. 19:10
 1/5 anonim ***** válasza:

Szopik még? Nem? Csak megszokásból ébred?

Ha utóbbi, akkor fektesd vissza, ha felkel éjszaka. Első egy hetet tuti átüvölti, de azért egy 20 hónaposnak már illik átaludni az éjszakát. Le lehet pontozni, de ez akkor is így van.

Esetleg kérj segítséget (nagyszülő), hogyha elmész/mentek valahová, akkor vigyázzon a lányotokra.

2014. júl. 28. 19:20
 2/5 anonim ***** válasza:

Én nem szoptatnám meg. Ez már nem jó neked sem, hogy fáradt vagy, ideges. Nagy már, nem lesz baja, ha az éjjeli szopik elmaradnak. Én már cumit sem adok ekkora gyereknek. Ez csak megszokás. Nem is éhes már. Neki is jobb lenne, ha át tudná aludni az éjszakát. Ha felébred, nyugtasd meg, altasd vissza, de ne cicivel. Ez az én véleményem, persze lehet, hogy más, máshogyan csinálná, én így tennék.

Ha meg elmész otthonról, akkor vigyázzon rá az apukája, vagy nagyszülők. Mi ebből nem csináltunk problémát. Voltunk esküvőn, kerti party is a fiam egy éves kora előtt is már. Vigyáztak rá a nagyszülők. Érdekes módon, akkor mindig sírás, nyafogás nélkül aludt el, mint egy kisangyal, úgy viselkedett. :-)

2014. júl. 28. 19:24
 3/5 A kérdező kommentje:
Anyukám vigyáz rá,párommal mennènk,ccsak félek,hogy boldogulna a vissza altatással.egyèbkènt nappal jól elvvannak,sok időt töltenek együtt,de este mèg nem voltam sehol.igen szopik mèg...
2014. júl. 28. 19:31
 4/5 anonim ***** válasza:
Én a kezdetektől nagyon szopipárti vagyok, 16 hónapig szoptattam a kisfiam, és tovább terveztem. Mégis 2 hete már ilyon durvák voltak az éjjeleink, hogy nappal mindketten csak szédelegtünk. Volt, hogy 10x is cumizott éjjel a mellemen. Nagy levegőt vettem, elválasztottam /nem csak éjszakára/, azóta átalussza! az éjszakát. Hihetetlen, nagyon élvezzük mindannyian a nyugodalmas éjszakákat.
2014. júl. 28. 21:22
 5/5 anonim ***** válasza:

Én a szoptatásról nem tudok nyilatkozni mert nem volt benne részem, kisfiam az elejétől tápszeres. Nem is voltam oda a szoptatásért és nem is ment. Szóval ezzel a hozzáállásommal javaslom hogy válaszd el, egy 20 hónaposnak már szerintem is csak megszokásból kell a cicizés.

Kisfiam amikor fél évesen leszokott a cumizásról rászokott az éjszakai teázásra-víz ivásra. Volt hogy kétszer kelt fel inni, eleinte nem tudott visszaaludni aztán úgy alakult hogy ha átmentem hozzá éjszaka mert felsírt akkor megkapta a teát és jöttem is vissza aludni. Magától/tea cumizással visszaalszik. 16 hónapos, hébe-hóba felébred még inni de nem probléma mert csak odaadom neki és aludhatok is vissza. Neked is ilyesmi megoldást tudnék javasolni, ez még a humánusabb, én az éjszakai sírni hagyásnak nem vagyok híve.

2014. júl. 28. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!