Normális, hogy a ma 2 hetes lányunk van, hogy csak 20-30
ml-t eszik?
Figyelt kérdés
3150-nel született,2850-nel hoztuk haza és itthon fogyott 2700-ra, azóta lassan elkezdett hízni. Az orvos azt mondta, nem kell aggódni, ilyenkor még normális, hogy fogynak.
Próbáljuk tápszerrel kiegészíteni, de az se mindig kell neki és nagyon gyakran bealszik evés közben. A legtöbb, amit ciciből evett, az 60 volt. Amúgy teljesen elégedett babának tűnik, nem nyűgös, nem szokott sírni. Lehet, hogy neki ennyi elég? Más 2 hetesek mennyit esznek?
2008. aug. 4. 19:49
1/6 anonim válasza:
Esetleg nem sárga? Mert nálunk ezért szopizott ennyit!
2008. aug. 4. 20:17
2/6 anonim válasza:
nálunk is addig volt ilyen a lányom amíg sérga volt.Nekem az orvos kiadott egy mennyiséget amit meg kellett vele etetnem(már nem emlékszem hány ml volt)és két etetés között kelett itatnom hogy tisztuljon.Nagyon aluszékony volt a babám alig bírtam felkelteni volt hogy alvás közbe evett és olyan is előfordult hogy végig aludt egy fürdetést
2008. aug. 4. 20:29
3/6 anonim válasza:
Ne tápszerezzél, hanem szoptassál gyakran. A piciknek még a gyomruk is nagyon picike, és 2 hetesen bizony bele-beleszundikálnak a szopizásba. Miest éberebb azonnal tedd cicire, az a normális ha ennyi idős baba 24 óra alatt 12x ( vagy többször )is szopizhat. A szopikat nem kell mérni felesleges, idegölő, elég heti 2x mérni egy csupasz pucér súlyt ( de mindig ugyanabban a napszakban ) és azon szépen láthatod hogy fejlődik a kicsid. Ellenőrizd hogy pisiljen rendszeresen, legyen nyugodt jókedélyű baba. Én hétfőn és csütörtökön este fürdés előtt mérek és slussz. Csak szoptatok igény szerint, a kisfiam három és fél hónapos.
2008. aug. 4. 20:33
4/6 A kérdező kommentje:
Igen, tényleg azt mondták, hogy nagyon enyhén sárga, és hogy ne hagyjuk 3 óránál többet aludni, gyakran egyen, úgyh költögetjük, így viszont, h nem a saját ritmusában kel, nagyon álmos és bealszik.
2008. aug. 4. 20:35
5/6 anonim válasza:
Pont azért kel költögetni,mert minnél több folyadékot kap,annál hamarabb múlik el a sárgaság. Vidd napra,persze nem a déli órákra gondolok!!
2008. aug. 4. 21:38
6/6 anonim válasza:
szia!
a sárgaság azért van,mert nem ürül ki a bilirubin a szervezetéből, amely vesén keresztül ürül. Itass vele folyadékot,ébreszgesd fel kajálás közben. az én fiam is 2 hetes, de egy evésre 80-100ml-t eszik, naponta összesen általában 500-600ml-t. ha tovább sárga lenne,menjetek vissza a kórházba, kék fény alá rakják másfél napra és helyre jön.Nekem a babám 3 naposan sárgult be,még a kórházban,igy egyből vitték a kék fény alá,ott vérből nézik a bilirubin ürülését.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!